Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanuslular, AIESEC İstanbul Genç Girişimciler Zirvesi'nde
Okyanuslular, AIESEC İstanbul Genç Girişimciler Zirvesi'nde
  • Paylaş
İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenen AIESEC İstanbul Genç Girişimciler Zirvesi'ne katılan Okyanus Koleji öğrencileri, çeşitli ülkelerden gençlerle buluşup, sosyal sorumluluk konularını İngilizce olarak anlattılar.

Dünyanın üniversite tabanlı en büyük gençlik organizasyonu olan AIESEC İstanbul Ülkeler Panayırı'na 2 Mart 2013 Cumartesi günü ev sahipliği yapan Okyanus Kolejleri, AIESEC'in etkinliklerine katılmaya devam ediyor...

Bilgi Üniversitesi'nde 16 Mart 2013 Cumartesi günü gerçekleştirilen AIESEC İstanbul Genç Girişimciler Zirvesi'ne Okyanus Koleji öğrencileri de katıldı.

Etkinlikte Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi, Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi, Amiral Vehbi Ziya Dümer Anadolu Lisesi, Şehremini Anadolu Lisesi, Semiha Ayverdi Anadolu Lisesi, Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, Kadir Has Anadolu Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi ve Şişli Anadolu Lisesi öğrencileri de yer katıldı.  

Kanada, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Güney Kore, Çin, Moldova, Hindistan, Fas,  Malezya, Kırgızistan, Mısır, Rusya, İran ve Nijerya'dan gelen stajyerler eşliğinde lise öğrencilerinin bir sosyal sorumluluk projesi içinde yer almaları amacıyla düzenlenen zirve, oldukça verimli geçti.

Öğrenciler bu projede kendi seçtikleri bir sorunu ele alıp, bu soruna çözüm yolu üretmeye çabaladılar. Sunumlarını İngilizce olarak gerçekleştiren öğrenciler, etkinlik boyunca diğer okulların sunumlarını da dinleme fırsatı buldular.

Saat 09.00'da başlayan etkinlik; tanıtım sunumları, dans etkinlikleri ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Murat Saydam'ın "Profesyonel Öğrenci Olmak" adlı sunumuyla devam etti.

Öğleden sonraki oturumda sunum yapan öğrenciler Bengi Su Yıldırım, Eylül Evyapan, Kübra Kaya, Erim Ergin, Bilge Kaplan, Toygar Özyürek ve Tekin Can Ulaş ele aldıkları sosyal sorumluluk konularını İngilizce olarak anlattılar.

Sunumların ardından eğlenceli etkinliklere katılan öğrenciler, gün sonunda toplumsal sorunlara çözüm üretebilmenin mutluluğuyla evlerine döndüler.

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
22 Mart 2013, Cuma 14:33
Okunma
:
1.948 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları