Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde Duygu Seli
Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde Duygu Seli
  • Paylaş
18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 98. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü, Okyanus Kolejleri'nin tüm kampüslerinde "Çanakkale Ruhu"nu yansıtan çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi minnetle andığımız 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Okyanus Kolejleri'nin tüm kampüslerinde törenler düzenlendi.

Büyük bir direnişle "Çanakkale Geçilmez" sözünü tarihe altın harflerle yazdıran aziz şehitlerimiz, yapılan etkinliklerde rahmetle anıldı.

Beylikdüzü Okyanus Koleji'nde Tarih Zümresi'nin gerçekleştirdiği törende, Çanakkale Zaferi'nin 98. Yıldönümü'nü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden  şehitlerimizin Şehitler Günü'nü idrak etmenin büyük onuru yaşandı.

Konferans Salonu'nda düzenlenen törende Tarih Öğretmeni Alkan Baştuğ'un günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra, 3-C Sınıfı Öğretmeni Funda Dimli, bir kız çocuğunun şehit babasına yazdığı mektubu drama performansı içerisinde seslendirdi.

10-C Sınıfı'ndan İrem Vardar'ın Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" şiirini okuması ve 11-D Sınıfı'ndan Seyfettin Vardar'ın Çanakkale Türküsü'nü söylemesi ile devam eden etkinlikte, Ortaokul öğrencilerinden oluşan koro da enstrümanları ile Çanakkale Türküsü'nü seslendirdi.

7-B Sınıfı'ndan Beril Gökçe'nin "Nöbetçi ve Yıldız" şiiri salonda duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Programın sonunda Alkan Baştuğ tarafından hazırlanan video filmini izleyen öğrenciler, Türk milletinin Anadolu'daki varlığının devamı anlamına gelen Çanakkale Muharebeleri'nin ne kadar büyük ve zorlu mücadelelerden sonra kazanıldığını bir kez daha görmüş oldular.

Güneşli Okyanus Koleji'nde düzenlenen program ise Çanakkale Zareferi fotoğraflarının lobide sergilenmesiyle başladı. Öğrencileri izlemeye gelen velilere kantinde Çanakkale menüsü ikram edilerek, o günlerin maneviyatı yaşandı.

Daha sonra Konferans Salonu'nda Tarih ve Edebiyat Zümresi'nin hazırladığı programa katılan veliler, duygu dolu dakikalar yaşadılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan ve Okul Müdürü Onur Kaşkaya'nın açılış konuşmasıyla devam eden programı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da izledi.

Muharebeden fotoğrafların sunumu, öğrencilerin hazırlamış olduğu o günlerden kısa canlandırmalarla devam eden program, türkü ve tiyatro gösterisiyle son buldu.

Sancaktepe Okyanus Koleji'nde de Çanakkale Zaferi'nin 98. Yıldönümü, Konferans Salonu'nda, çeşitli etkinliklerle büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı.

Öğrenciler kahraman atalarını, okudukları şiirlerle, koro eşliğinde söylenen şarkılarla, şiirler, konuşmalar ve türkülerle bir kez daha anarak, günün anlam ve önemini vurguladılar.

Vatan ve millet sevgisini ön plana çıkaran, birlik ve beraberlik duygusunun gönüllere kazındığı bu programda her kademeden öğrenci canla başla görev almanın mutluluğunu yaşadı.

Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde Tarih Zümresi tarafından 18 Mart 2013 Pazartesi günü düzenlenen tören de oldukça coşkulu geçti.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu'nun ardından Okul Müdürü Erdem Üzam, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Çanakkale ilgili kısa film gösterisi ve 9. Sınıflar'ın sunduğu orotoryonun ardından etkinlik; şiir, şarkı ve tiyatro gösterisiyle devam etti.

Ataşehir Okyanus Koleji'nde düzenlenen törende de Çanakkale şehitleri saygıyla anıldı.

Türk Edebiyatı ve Tarih Zümreleri ile Lise Kademesi öğrencilerinin birlikte hazırladığı Çanakkale Şehitlerini Anma Programı'na, ilkokul öğrencileri de müzik öğretmenleri eşliğinde Çanakkale Türküleri söyleyerek katıldılar.

Avcılar Okyanus Koleji'nde Türkçe Zümresi'nin gerçekleştirdiği törende de, Çanakkale Zaferi'nin 98. Yıldönümü kutlandı. Konferans Salonu'nda, Saygı Duruşu'nun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Edebiyatı Öğretmeni Güven Bulut'un "Günün anlam ve önemini" belirten konuşması ile devam etti.

Bilgisayar öğretmenlerinin hazırladığı Çanakkale slayt gösteriminden sonra Lise Kademesi'nin sunduğu oratoryo izlendi. Daha sonra 8. Sınıf öğrencilerinin gerçekleştirdiği "Düğün" adlı tiyatro büyük bir beğeni topladı.

4. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı "Çanakkale Destanı" adlı oratoryosunun ardından, 11- Mühendislik B öğrencisi Anılcan Ölmez ve 6-A Sınıfı'ndan Beyza Günsür şiirler okudular.

Tören, müzik öğretmenlerinin hazırladığı koro gösterisiyle tamamlandı.

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
21 Mart 2013, Perşembe 10:03
Okunma
:
3.518 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları