2.Geleneksel Desen Yarışması
Birçok sanat sever gencin yeteneklerini gösterip bir araya geleceği 2.Geleneksel Desen Yarışmasına bu yıl da Okyanus Kolejleri Bahçeşehir Kampüsü ev sahipliği yapacak.

Özel Esenkent Okyanus Güzel Sanatlar Lisesi tarafından İstanbul genelinde “ortaokul ve lise öğrencileri” arasında 11 Nisan 2018 Çarşamba günü canlı performans desen yarışması ve sanat festivali düzenlenecek. Resim sanatıyla ilgilenen pek çok sanat sever genci bir araya getirmeyi hedefleyen Özel Esenkent Okyanus Güzel Sanatlar Lisesi düzenlediği yarışma ile:

• Geleceğin Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, çağdaş sanatçı adaylarını bir araya getirmeyi.

• Sanatın evrenselliği aracılığı ile kardeşlik, dostluk, dayanışma; sanat sevgisi ile olumlu davranışlar kazanmalarını sağlamayı.

• Resme ilgisi ve yeteneği olan gençleri ödüllendirerek desteklemeyi.

• Öğrencilere bu yarışma ile kendilerini ve gerektiğinde ülkemizi, ulusal ve uluslararası benzer yarışmalarda temsil edebilmelerini sağlayacak tecrübeler kazandırmayı amaçlamaktadır.

Ortaokul Kademesi Yarışma Şartnamesi

1-Yarışma konusu: Canlı performans ‘’natürmort’’ çizimi.

2-İstanbul genelindeki tüm okullardan 5 öğrenci olmak şartıyla,  8. sınıf öğrencileri resim öğretmenleri ile birlikte yarışmaya katılabilir.

3-Değerlendirmeyi performans sonucunda alanında uzman jüri üyeleri gerçekleştirecektir.

4.Son başvuru tarihi 30 Mart 2018. Bu tarihten sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

5-Çalışmalar sanat festivali kapsamında sergilenecek ve telif hakları Okyanus Kolejlerinin olacaktır.

6-Yarışmaya başvuran tüm öğrenciler yarışma şartlarını kabul etmiş sayılacaktır.

Ortaokul Kademesi Başvuru Koşulları

1.Yarışmaya son başvuru tarihi 30 Mart 2018.

2.Konu: Natürmort  (Canlı Performans)

3.Malzemeler okuldan temin edilecektir.

4.Teknik: Karakalem

5.Ebatlar: 35x50 cm

6.Performans süresi: 60+60=120 dk. / 2 saat (10 dk. ara)

Ortaokul Kademesi Ödülleri

Birinciye: Tablet Bilgisayar + plaket

İkinciye: Cep telefonu + plaket

Üçüncüye: Fotoğraf makinesi + plaket

1.Mansiyon: Resim malzemeleri + plaket

2.Mansiyon: Resim malzemeleri + plaket

3.Mansiyon: Resim malzemeleri + plaket

Lise Kademesi Yarışma Şartnamesi

1-Yarışma konusu: Canlı performans ‘Canlı model’’ çizimi.

2-İstanbul genelindeki tüm okullardan 5 öğrenci olmak şartıyla, yarışmaya 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri resim öğretmenleri ile katılabilir.

5-Yapılan çalışmalar sanat festivali kapsamında sergilenecek ve telif hakkı Okyanus Kolejlerinin olacaktır.

6-Yarışmaya başvuran tüm öğrenciler yarışma şartlarını kabul etmiş sayılırlar.

Lise Kademesi Başvuru Koşulları

1.Yarışmaya son başvuru tarihi 30 mart 2018.

2.Konu: Canlı Model (Canlı performans)

3.Malzemeler okuldan temin edilecektir.

4.Teknik: Karakalem

5.Ebatlar: 35x50

6-Performans süresi: 60+60=120 dk. / 2 saat (10 dk. ara)

Lise Kademesi Ödülleri

Birinciye: Tablet Bilgisayar + plaket

İkinciye: Cep telefonu + plaket

Üçüncüye: Fotoğraf makinesi + plaket

1.Mansiyon: Resim malzemeleri + plaket

2.Mansiyon: Resim malzemeleri + plaket

3.Mansiyon: Resim malzemeleri + plaket

Program Akışı

Tarih: 11 Nisan 2018 Çarşamba

Desen Çalışması Başlangıç: 11.00

Bitiş: 13.00

Öğle Yemeği Arası (Öğle yemeği okul tarafından verilecektir.)

Ödül Töreni ve Sergileme: 14.30

Katılım ve Bilgi

Katılım için aşağıda verilecek telefon numarası ve mail adresine son başvuru tarihine kadar ulaşılıp başvurulması gerekmektedir.

Bölüm Başkanı Zerrin Şen:

Mail Adresi: zerrinsen@okyanuskoleji.k12.tr

Telefon: 0537 550 30 62

ONLİNE BAŞVURU

Online Başvuru

Okul Adresi: Özel Esenkent Okyanus Güzel Sanatlar Lisesi

Talatpaşa caddesi Yeşilırmak sokak (Pazartürk Karşısı) No1. Esenkent-Esenyurt-İstanbul

Zerrin Şen
Hüseyin ÜNSAL