Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | YKS Soru Ve Cevapları Açıklandı
YKS Soru Ve Cevapları Açıklandı
  • Paylaş
YKS Maratonu bugün itibariyle bitti. Bugünden itibaren “nereye girerim?” sorusuna cevap aramakla zamanınızı geçireceksiniz. Tercih süreci de en az sınav kadar önemli. Çünkü milyonlarca gencin geleceğini bu süreçte yapılacak tercihler belirleyecek. Bu yüzden tercihlerinizi, son dakikaya bırakmayın ve ciddiye alın.


Temel Yeterlilik Testi (TYT) , Alan Yeterlilik Test (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT)

Soru ve cevaplarına ulaşmak için tıklayınız.

YKS Maratonu bugün itibariyle bitti. Bugünden itibaren  “nereye girerim?”  sorusuna cevap aramakla zamanınızı geçireceksiniz. Tercih süreci de en az sınav kadar önemli. Çünkü milyonlarca gencin geleceğini bu süreçte yapılacak tercihler belirleyecek. Bu yüzden tercihlerinizi, son dakikaya bırakmayın ve ciddiye alın.
Hemen her yıl, kazanan öğrencilerin neredeyse yarısı, üniversite değiştiriyor. Bu da onlara en az iki yıl kaybettiriyor.
Ayrıca mezunların üçte ikisi öğrenim gördükleri alanlarda değil, farklı alanlarda çalışıyor.

 

Hangi Gelecek, Nasıl Bir Kariyer MAPP ile cevap buluyor.
MAPP Kariyer Testi öğrencilere kendilerini tanımaları için ayna tutuyor, yön bulmaları için pusula oluyor. ‘Hangi üniversite?’ sorusunun yanıtından daha önemlisi olan ‘Hangi meslek, hangi gelecek, nasıl bir kariyer?’ sorularını yanıtını bulmalarına yardımcı oluyor. Lise yılları üniversite hazırlığı içinde bulunan yıllardır. Bu çok önemli süreçte MAPP, genç öğrencileri gelecek üzerindeki kişisel etkilerini fark etmelerini de sağlar, onları harekete geçirir. Kendisine ‘Bu hayat enerjimle neler yapabilirim?’ diye soran gençlerin güçlü yanıtlar vermesini sağlar.
Tercih sürecinde En Doğru Üniversite’yi seçmen için MAPP Kariyer Analiz Testi Raporunu bir kez daha gözden geçirmen çok önemli.

 

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
TYT’de adaylara Türkçe ve temel matematik testlerinden 40’ar; sosyal ve fen bilimlerinden ise 20’şer olmak üzere toplam 120 soru yöneltildi.. AYT’de ise Türk dili ve edebiyatı-sosyal bilimler-1, sosyal bilimler-2, matematik ve fen bilimleri testlerinden 40’ar soru çıktı. YDT adayları da 80 soru cevaplayacak. Sonuçlar ise 31 Temmuz’da açıklanacak.


DİPLOMA NOTUNU ONAYLAMAYI UNUTMA
ÖSYM tarafından yapılan açıklamada “2018-YKS’ye başvuran adaylar, 2 Temmuz 2018 tarihinden itibaren ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (AİS) giriş yaparak MEB e-Okul sistemindeki eğitim bilgilerini ve diploma notunu görebilecekler ve bu bilgilerini, 2-9 Temmuz 2018 tarihleri arasında ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) onaylayabileceklerdir. Adayların sınav öncesi herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur. Tüm adaylarımıza başarılar diliyoruz.” denildi.


YKS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) adayların puanlarının hesaplanması için gereken kriterlerde güncelleme yaptı. 2018 YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için Türkçe veya temel matematik testlerinin birinden en az 0,5 Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT) ise ilgili puan türünün hesaplanabilmesi için gerekli testlerin birinden en az 0,5 puan elde edilmesi gerekecek.
Düzenlemeden önce TYT’de temel matematik ve Türkçe testlerinin ‘her birinden’ en az 0,5 ham puana ihtiyaç duyuluyordu. AYT’de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların ilgili testlerden minimum 0,5 ham puan almaları bekleniyordu.


Haber
:
Ömer Açıkyürek
Editör
:
Serdar Özpınar
Tarih
:
01 Temmuz 2018, Pazar 22:13
Okunma
:
2.516 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları