Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Yetenek Dersi Seçimleri Başlıyor
Yetenek Dersi Seçimleri Başlıyor
  • Paylaş
Değerli Velilerimiz; 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle; öğrencilerimizin potansiyelini tanımasına fırsat verip, ilgi ve yeteneklerini keşfetmek amacıyla Yetenek Merkezli Eğitim Modelimizin temellerini oluşturan yetenek dersleri seçimleri interaktif portal üzerinden gerçekleştirilecektir.

Hangi Öğrenciler Tercih Yapacak?

İlkokul 3 ve 4. sınıf; Ortaokul 5-6 ve 7. sınıf; Lise 9 ve 10.Sınıflarımızda öğrenim gören tüm öğrencilerimiz yetenek tercihleri elektronik ortam üzerinden yapacaktır.

 

Tercih işlemleri Nasıl Yapılır?

Velilerimizin tercih esnasında yapacağı işlem adımları sırasıyla aşağıdaki gibidir.

 

  • Okyanus Kolejleri web sitesinden Öğrenci Veli Panel PUSULAM (İnteraktif) alanından Öğrenci kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapılır.
  • "Yetenek Gelişim" başlığı altındaki "Yetenek Seçim" adımları izlenir.
  • Kontenjanlar dâhilinde istenilen tercih işlemi yapılıp  "Kaydet" butonuna basılarak kayıt işlemi gerçekleştirilir.

 

Tercih İşlemleri Ne Zaman Yapılır?

3-4-5-6-7-9 ve 10. sınıf öğrencilerimiz 09-13 Eylül tarihleri arasında tercihlerini kontenjan dahilinde yapabileceklerdir.

Mevcut yeteneğinde devam etmek isteyen öğrencilerimizin herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur.

 

1-2 ve 8. sınıfların Tercih İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilecek?

1.Sınıf öğrencilerimiz I.Dönem tüm yetenek alanlarına periyodik olarak dâhil olacaktır. Okul rehberlik birimimizin yapacağı Timi Testi sonuçları da dikkate alınarak 2.Sınıftan itibaren öğrencinin en doğru yetenek alanına yerleştirilmesi konusunda velilerimizle görüşmeler gerçekleştirilip tercih işlemleri yapılacaktır.

2.Sınıf öğrencilerimiz geçen yıl My TalentJourney kapsamında yapılan uygulamalar doğrultusunda yetenek alanına yerleştirilmiştir. 2.Sınıfta okulumuza başlayan öğrencilerimiz için yetenek seçimleri 14 günlük gözlem ve Timi Testleri sonuçları dikkate alınarak velilerimizle yapılacak görüşmeler doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

8.Sınıf öğrencilerimiz yetenek ve kulüplerden yalnızca birini tercih etmesi gerektiği için tüm öğrencilerimize 9-13 Eylül tarihlerinde tercih formu gönderimi gerçekleştirilecektir.

Yeteneği tanıyan, onu açığa çıkaran sanat eğitimcilerimizle; öğrencilerimizin bilişsel, zihinsel ve sosyal gelişimine katkı sağlamayı hedefleyerek tüm öğrencilerimize başarı ve mutluluk dolu bir yıl diliyoruz.

 

Not: Tüm yetenek branşlarımız kontenjanlarla sınırlıdır.

Yeni açılan kampüslerimizden Antalya - Lara ve Ankara - Keçiören de 2.Sınıf öğrencilerimiz de interaktiften tercih yapabilecektir.


Haber
:
Hamit BEKÇİ, Didem TEKİN
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
07 Eylül 2019, Cumartesi 14:21
Okunma
:
7.909 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları