Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğrencilerin 'Beck'lentisini' Araştırıyor, Gençlerle Etkileşimi Sürdürüyor
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğrencilerin 'Beck'lentisini' Araştırıyor, Gençlerle Etkileşimi Sürdürüyor
  • Paylaş
Bu ölçek insan duygu, düşünce ve davranışları konusunda bir ömür boyu bilimsel araştırmalar yapmış olan Aroen Beck'in bilişsel alandaki çalışmalarından yararlanılarak oluşturuldu. Ancak ölçeğin ismi sadece bu yüzden 'Beck'lenti' olmadı. Şu online iletişim yoğunlaştı, ekran uyaranları çoğaldığı bireysel izolasyon günlerinde, ölçeğin öyküsünü anlatan bir ifadeyle gençlerin dikkatini çekmeyi de amaçladık.

İçinden geçtiğimiz süreçte yaşanan değişimler her insan için zorlayıcı bir zemin oluşturuyor. Gençler için durum biraz daha karmaşık olabilir çünkü insan gençlik çağında ayrıca bir psikolojik, duygusal, sosyal ve fiziksel yönleriyle gelişim operasyonu içindedir. Cevabı en zor soruların sorulduğu yaşlardır gençlik. Çocuklarımız 'Ben kimim?' ve 'Kim olacağım?' gibi büyük, cesur, felsefi soruları kendine soruyor ve sürekli değişen yanıtlar buluyor, kaybediyor sonra yine arıyor.

Bu nedenle şu uzaktan eğitim döneminde, öğrencimizin okuluna geldiği süreçteki gibi onu tanımaya, kendisini tanımasına rehberlik etmeye devam ediyoruz. Bizler eğitimci olarak onun üniversite adayı rolünden başka  'biyopsikososyal bir varlık' olduğu bilinciyle; öğrencimizle iletişim kurarken düşüncelerden çok duyguların, hissedilenlerin önemli olduğunu biliyoruz. Bu yalın ve kısa anketin uygulama amacı onun yaşam ve gelecek hakkında hissettiklerini anlamayı onunla bu konuyu işlemeyi istiyoruz.

Velilerimize süreç hakkında Veli İletişim Üçgeni üzerinden bilgi paylaşılacaktır.


Haber
:
Bora Serhat ÇELİK
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
06 Nisan 2020, Pazartesi 09:56
Okunma
:
841 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları