Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Prof.Dr. Tolga ERDOĞAN ile “Öğrenmede Oyunun Yeri ve Önemi” Atölye Çalışması
Prof.Dr. Tolga ERDOĞAN ile “Öğrenmede Oyunun Yeri ve Önemi” Atölye Çalışması
  • Paylaş
Okyanus Koleji ilkokul öğretmenleri, 18-19-20 Kasım 2019 Ara Tatil Döneminde Prof.Dr. Tolga ERDOĞAN’nın “Öğrenmede Oyunun Yeri ve Önemi”içeriği ile yaptığı atölye çalışmasıyla Bahçeşehir kampüsümüzde bir araya geldi.

Oyun, görünüşte akla uymaz ama çocuk oyunla akıllanır. (Mevlana)

Oyun konusunda yapılan çalışmalar, çocukların oyun sürecinde algılama ve öğrenmelerinin en üst düzeyde olduğunu göstermektedir (Öncü, 2011). Oyun, algılama, öğrenme, keşfetme, eğlenme, ilişkilendirme, deneyimleme, araştırma, problem çözme, dikkat, hayal gücü, özgürlük, kendini ifade etme, iletişim ve sosyalleşme gibi birçok ögeyi içinde barındırır. Oyun, çocukların tüm gelişim alanlarını destekler. Çocuklar oynadıkça gelişir ve yaşamı daha iyi anlamlandırırlar. Çocuklar oyun oynarken yeni bilgi ve becerileri keşfederek ve eğlenerek öğrenirler. Öğrenme-öğretme sürecine aktif bir şekilde katılarak keyif alır ve olumlu duygular yaşarlar.

İnsan ilişkileri, yardımlaşma, konuşma, bilgi edinme, alışkanlık ve deneyim kazanma, yaşam rollerini tanıma, anlama vb. olguları oyun içinde kavrar, benimser ve pekiştirir. Çocuğun yetenekleri oyun içinde daha iyi görülebilir. Gelişmesi daha iyi yönlendirilebilir. Oyunda kendini özgürce ifade edebilme imkânını bulan çocuğun, geleceğe dönük yönünü oyunlarla tanıyabiliriz (Erduran ve Yılmaz, 2016).

(2015). Ayrıca oyun, öz-düzenleme becerilerini geliştirmelerine ve odaklanma becerilerine katkı sağlar (Wasik ve Jacobi-Vessels, 2017).

Çocuklar için doğal öğrenme aracı olan oyunlar sadece çocukların değil öğretmenlerin de üzerinde titizlikle uğraşması ve zaman ayırması gerektiğine inanan Okyanus Kolejleri öğretmenlerin sınıf içinde etkili ve kaliteli zaman geçirme aracı olan oyunların kazanımlar doğrultusunda kullanılması ve eğitim öğretimin farklılaştırılmasını temellendirmiştir.


Haber
:
Taner BULUT
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
03 Aralık 2019, Salı 13:16
Okunma
:
1.666 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları