Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Osmanlı Başkentleri Bursa ve İznik Gezisi
Osmanlı Başkentleri Bursa ve İznik Gezisi
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri ortaokul öğrencileri 21-21 Ekim tarihleri arasında tarih ve sanat kültürün buluştuğu Bursa ve İznik’in doğal güzelliğiyle ile kültürler arası farkındalığı, sanatsal tasarımla tanıma, özgün üretme ve deneme fırsatını gerçekleştirdiler.

Öğrencilerimizi Bursa’nın doğal güzelliği karşıladı. Bursa hem doğal güzellikleri, Osmanlı başkenti olması, kültürel sanat alanında başarıları, tarihsel yapıyla ilgili cami, medrese, külliye tarihi dokuyu barındırmasıyla ünlüdür. İlk gün öğrencilerimiz Muradiye Külliyesi, Ulu cami, Koza Han, Tophane, Emir Sultan, Panorama1326 Fetih Müzelerini gezdiler. Rehberle birlikte ayrıntılı olarak tanıma fırsatı bulan öğrencilerimiz fotoğraf çekimleri yaparak bugünü belgelediler.

Karagöz ve Hacıvat Bursa'da Ulucami'nin imalatı esnasında çalısan iki isçidir. Karagöz demirci ustası iken hacivat ise duvarcı ustasıdır. İnşaatın yavaş ilerlemesinden sorumlu tutulup idam edilmislerdir. Karagöz ve Hacivat taklide ve karşılıklı konuşmaya dayanan, iki boyutlu tasvirlerle bir perdede oynatılan gölge oyunudur. Karagöz oynatıcısına kurgusal hayalbaz denir.

Öğrencilerimiz Karagöz ve Hacivat müzesini rehber eşliğin de gezerken, o günleri de gözlerinde canlandırarak gülümsemeyle anı fotoğrafları çekerek Bursa’da ilk gün gezilerini tamamladılar.

2.gün sanat şehrinin tartışılmaz güzelliği çini ve mozaikleriyle ünlü şehrimiz İznik doğal güzelliğiyle öğrencilerimizi karşıladı. Görsel sanatlar dersinde anlatılan çini atölyelerini görerek, yapım aşamalarına pişirilme tekniklerine kadar izleme görme, tanıma fırsatlarını yakaladılar. Tabii ki  günün tanıklığına küçük çalışmalar, hediyeler eklendi.

İznik ’de çini atölyelerin bulunduğu atölyeler sokağı da gezildikten sonra, keyifli şehir turuyla İstanbul’a dönüldü.


Haber
:
Zerrin ŞEN
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
28 Ekim 2019, Pazartesi 12:41
Okunma
:
837 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları