Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanusun İnci Taneleri Kendilerini Keşfetmeye devam ediyor!
Okyanusun İnci Taneleri Kendilerini Keşfetmeye devam ediyor!
  • Paylaş
Kişisel Gelişim Dersleri Öğrencilerin Keşif Yolculuğuna ışık olmak için yeniden başladı!

“İnsanın kendini fethetmesi zaferlerin en büyüğüdür.” Eflatun

Tüm insanlar kendini keşfetmeyi, içindeki gücü ortaya çıkarmayı kendini bulmayı hayatı boyunca hedefler. Kendini keşfetmek hayatına yön vermektir, ne istediğini bilmektir, hayat yolunda kendisine çıkan yollarda ne yapması gerektiğini bilmek, hayattaki hedeflerinin farkında olmaktır. Bu hedefe ulaşmak için geliştirmemiz gereken yanlarımız, öğrenmemiz gereken kavramlar vardır.

İşte bu sebeple Okyanus Koleji Ortaokul Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi olarak; öğrencilerimizin kendi hazinelerini bulmalarına yardımcı olmak, kendilerini tanımalarına, olumlu düşünme becerileri kazanmalarına, iletişim kurmanın önemini fark etmelerine en çok da sahip oldukları potansiyeli bir adım daha ileriye taşımalarına yardımcı olmak amacıyla her ay, her sınıf düzeyi için yaş grubuna uygun olarak hazırlanmış Kişisel Gelişim ders içeriklerini öğrencilerimize aktarıyoruz. Derslerde işlediğimiz kavramların öğrencilerimize ışık olmasını amaçlıyoruz.

Kişisel Gelişim derslerinde kullandığımız bazı konu başlıkları; başarı, duygular, hedef belirleme, zaman yönetimi, motivasyon, etkili iletişim vb.. Drama etkinlikleri, hikâyelerde metafor kullanımı, canlandırma video izletimi gibi öğelerle desteklediğimiz içerikleri öğrencilere aktarıyor ve bir ay boyunca onu hayatlarına yansıtmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Kişisel Gelişim ders konuları ile ilgili velilerimize de evde uygulayabilecekleri öneriler içeren mektuplar gönderiyoruz. Okyanus Koleji Ortaokul Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ekibi olarak tüm kampüslerimizde ilk ders içeriklerimizi öğrencilerimize aktardık.

İçinizdeki gizli hazineyi keşfetmeniz dileğiyle..


Haber
:
Yıldız ÖZGÜR GÜREL
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
24 Ekim 2019, Perşembe 15:06
Okunma
:
1.159 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları