Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejlerinde Retorik Belagat
Okyanus Kolejlerinde Retorik Belagat
  • Paylaş
Okyanus Kolejlerinde edebiyat zümresinin lise öğrencileri için her yıl geleneksel olarak düzenlediği Retorik Belagat yarışmasına Okyanus Kolejinin tüm şubelerinden öğrenciler Fatih Okyanus Kolejinde toplandı. Eleştirel düşünen, toplum önünde konuşma becerisine sahip, kendine öz güveni olan, bilgi ve becerilerini toplumun yararına kullanmayı ilke edinen öğrenciler yetiştirmeyi amaçlayan kurumumuzda bu etkinlik 27 Aralık tarihinde gerçekleşti.

Yarışmanın ilk bölümünde öğrenciler hazırlandıkları konu ile ilgili hem seyirciler hem de  jüri üyeleri önünde  4 dakika konuştu.  Yarışmanın ikinci bölümünde ise daha önce hazırlık yapmadıkları herhangi bir kelimeyi jüri üyelerinin getirdiği fanustan çektiler ve 4 dakika boyunca fanustan çektikleri konu hakkında  konuştular.

Hazırlıklı-Hazırlıksız Konuşma yarışmasının galibi Sancaktepe Okyanus Kolejinden 10. Sınıf öğrencisi Melisa DOĞAN oldu. “Toplumda Kadın” konulu konuşmasıyla büyük beğeni topladı. 2. Bayrampaşa şubesinden Yusuf Melih YILMAZ, 3. Avcılar şubesinden Arze Deniz KARAMAN oldu.  Yarışmada 1. Olana 100 TL, 2. Olana 75 TL, 3. olana da 50 TL hediye çeki verildi.

Çağımızda toplumlar arasında en büyük anlama, anlatma ve anlaşma aracı olan dilin insan hayatındaki yerinin önemi  bir kere daha vurgulanmış oldu.


Haber
:
Tuğba KOÇAL
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
12 Mart 2019, Salı 17:56
Okunma
:
621 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları