Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejlerinde Kariyer ve Gelişim Saati Var
Okyanus Kolejlerinde Kariyer ve Gelişim Saati Var
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri liselerinin eğitim modeli olan Kariyer Esaslı Yetenek Sisteminde (KEYS) çerçevesinde yürütülen rehberlik hizmetlerinden biri de Kariyer ve Gelişim Saatidir (KGS).

2014 yılından bu yana Sınıf Koçları ile yürütülen KGS’ler uzaktan eğitim sürecinde çevrimiçi olarak devam ediyor. Bu süreçte okul Psikolojik Danışman ve Rehberlik Öğretmenlerinin liderliğinde yürütülen ve psikoeğitim toplantıları niteliğindeki bu çalışma; her hafta çevrim içi veya yüzyüze uygulanıyor. KGS’de Öğrencilerin bireysel sosyal, kariyer gelişim ihtiyaçları gözetiliyor. Öğrencilerin 21. yüzyıl yetkinlikleri tanımaları ve kazanmaları amaçlanıyor.

KGS’ler tasarlanırken iki temel kaynak referans alınmıştır. Bunlardan ilki Program 2023 Eğitim Vizyonuna paralel olarak gelişimsel, yeterlik ve güç temelli yaklaşımıdır. Dünyanın bugün ve yarın gereksinim duyduğu küresel bir eğitim yaklaşım olan 21. Yüzyıl Öğrenme Çerçevesidir.

21. yüzyıl yetkinlikleri ifadesiyle tanımlanan çağımız insanında olması gereken nitelikler; liderlik, birlikte çalışmak, uyum sağlayabilirlik, inovasyon, küresel vatandaşlık, kritik düşünce, iletişim, üretkenlik ve hesap verebilirlik, bilgiye ulaşım, analiz ve sentez, girişimcilik kavramlarıyla ifade edilmektedir.

Okyanus Koleji PDR hizmetlerinde bu kavramlar önemlidir çünkü bireyin, toplumların, küresel dünyanın ihtiyaçları bir arada değerlendirildiğinde amaçlanan; öğrencilerin bedensel, psikolojik ve toplumsal yönlerden bir bütün olarak devamlı bir şekilde gelişmelerine, topluma aktif uyum yapabilecek mutlu ve üretken kişiler olarak yetişmelerine ortam sağlayarak yardım etmektir.


Haber
:
Bora Serhat ÇELİK
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
22 Eylül 2020, Salı 16:19
Okunma
:
788 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları