Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri Ortaokul Münazara Turnuvasında Yarı Finale Doğru
Okyanus Kolejleri Ortaokul Münazara Turnuvasında Yarı Finale Doğru
Okyanus Koleji “7. Sınıflar Arası Münazara Turnuvası” çeyrek final eşleşmeleri gerçekleşti.

05 - 08 Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleşen çeyrek final eşleşmelerinde izleyiciler açısından oldukça keyifli ve entelektüel bir gösteri oldu. Çeyrek final eşleşmelerinde yarışmacılar “Toplumların gelişmesi sanatla olur/Toplumların gelişmesi bilimle olur” tezlerini savundular. Ev sahibinin Fatih şubesi olduğu, Bahçeşehir şubesi ile Halkalı şubesi arasındaki müsabakayı “Toplumların gelişmesi bilimle olur” tezini savunan Halkalı şubesi kazanmıştır. Ev sahibinin Güneşli şubesi olduğu, Bayrampaşa şubesi ile Fatih şubesi arasındaki müsabakayı “Toplumların gelişmesi sanatla olur” tezini savunan Bayrampaşa şubesi kazanmıştır. Ev sahibinin Çekmeköy şubesi olduğu, Sancaktepe şubesi ile Avcılar şubesi arasındaki müsabakayı “Toplumların gelişmesi sanatla olur” tezini savunan Sancaktepe şubesi kazanmıştır. Çekmeköy şubesi bu turu pas geçerek yarı finale yükselen bir diğer şube olmuştur. Türkçeyi doğru ve etkili kullanma, kendini özgürce ifade etme, özgüven oluşturma ve kendini gerçekleştirme kazanımlarının hedeflendiği yarışmada öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz de aktif rol oynamıştır.

Yarı final eşleşmelerinde Sancaktepe şubesi ile Bayrampaşa şubesi, Halkalı şubesinin ev sahipliğinde; Halkalı şubesi ile Çekmeköy şubesi, Kemerburgaz şubesinin ev sahipliğinde 11 – 13 Mart tarihleri arasında karşılaşacaktır. Sancaktepe ve Halkalı şubesi “Müstakil evlerde yaşamak bireylerin psikolojisini olumlu etkiler” tezini; Bayrampaşa ve Çekmeköy şubesi “Toplu konutlarda yaşamak bireyin psikolojisini olumlu etkiler” tezini savunacaktır.

Yarı finalde yarışacak olan kampüslerimizin öğrenci ve öğretmenlerine başarılar dileriz. Unutmayalım ki neyi savunduğumuz değil nasıl savunduğumuz önemlidir.

Tuğba AKGÜN
Murat AKDEMİR