Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri Ortaokul Cumhuriyet Konulu Şiir Yarışması
Okyanus Kolejleri Ortaokul Cumhuriyet Konulu Şiir Yarışması
  • Paylaş
Cumhuriyet bir halk yönetimi şeklidir. Cumhuriyet yönetiminde egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.

29 Ekim 1923'de Cumhuriyetin ilânı ile "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir" kuralı, artık devlet yönetiminde, en belirgin şekliyle yerini alıyor; demokrasiye giden yol daha aydınlık olarak çiziliyordu. Bizler de yeni Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş günü olan 29 Ekim’i her yıl ülkece coşku içinde kutlamaya devam ediyoruz.Okulumuzda da 'Cumhuriyet' konulu şiir yarışmasına katılmanızı istiyoruz.

 

KATILMA KOŞULLARI

Konusu: CUMHURİYET (29 Ekim Cumhuriyet Bayramı)

Yarışmaya Katılacak Eserlerde Aranacak Nitelikler: Başvuranlar yarışmaya en fazla 1 şiir ile katılabilir. Yarışmaya katılacak şiirler (A4) dosya kâğıdı formatına uygun olacak ve bir sayfayı geçmeyecek şekilde 12 punto büyüklüğünde, Times New Roman karakterinde bilgisayar ortamında yazılacaktır.Başvuruyu yapan kişi, eseri yazdığı A4 dosya kâğıdının ön yüz sağ üst köşesine sadece rumuzunu yazacaktır. Eserin üzerinde eser sahibine ait başka bir bilgi olmayacaktır. Başvuran kişinin yazmış olduğu eserin hiçbir şekilde bir yerde yayınlanmaması ve özgün olması gerekmektedir.

Yarışmanın Amacı: Ortaokul öğrencilerimizin Şiir ile Devlet, Vatan, Millet, Bayrak ve Cumhuriyet sevgisini güçlendirerek; duygularını Güzel Türkçemiz ile ifade etmelerini sağlamak.

Türü: Şiir

Hedef Kitle: Ortaokul  5-6-7. Sınıf Öğrencileri

Eserlerin Teslimi: Kampüs Türkçe öğretmeni

Son Başvuru Tarihi: 25 EKİM 2020

 

Not: (ÖDÜL) Tüm kampüslerde dereceye giren öğrencilerin duyurusu web sitemiz üzerinden yapılacaktır.


Haber
:
Eren AŞÇI
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
13 Ekim 2020, Salı 10:29
Okunma
:
1.622 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları