Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri'nde "Haydi Bana Kitap Gönder" Kampanyası Başladı
Okyanus Kolejleri'nde "Haydi Bana Kitap Gönder" Kampanyası Başladı
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri, Mezunlar Derneği ve Okyanus Kolejleri Okul Öğrenci Meclisleri'nin işbirliğiyle ‘Mustafa Güzelgöz anısına "Haydi Bana Kitap Gönder" kampanyası düzenliyor.

Ürgüplü Eşekli Kütüphaneci Mustafa Güzelgöz’ün anısına, kitapları halkın ayağına götürme fikrinden doğan kampanya, kitap bekleyen öğrenciler için büyük önem taşıyor.

Okyanus Kolejleri Mezunlar Derneği Sorumluluk Alıyor

Okyanus Kolejleri Mezunlar Derneği Başkanı Musa Düzen '14 , derneğin kuruluş amaçlarından biri olan ‘yararlı olmak’ ve ‘gençlere liderlik yapmak’ için bu çalışmaların fırsat olduğunu, ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin de derneğin motivasyon kaynağı olduğunu belirtti.

Mezunlar Derneği’nin Sosyal Sorumluluk Projeleri Birimi sorumlusu Nesrin Şeref "Her öğretim yılında iki sosyal çalışma amaçlıyoruz, bu konu ile ilgili Okyanus Kolejleri'nin Genel Müdür Yardımcıları Tarık Atasever, Bekir Mazman, Adnan Ünsal, Mesut Taşköprü, Kurumsal Tanıtım Müdürü Pınar Cengiz Ana Bölüm Başkanları Ömer Açıkyürek, Sabiha Yılmaz, Taner Bulut, Hamit Bekçi ve Kader Çevik'le toplantılar yapıp hayata geçirmeye karar verdik.” dedi.

Öğrenciler İçin Fırsat

Projede görevli Rehberlik Bölüm Başkanı Bora Serhat Çelik, kampanya hakkında "Sosyal sorumluluk projeleri temelde iyilik yapmak, topluma fayda sağlamaktır. İhtiyacı olanla; yardım etme gücüne sahip olanın, bilgisini, yeteneği, elindekini paylaşması. Ayrıca sosyal sorumluluk çalışmaları, 21. yüzyılın olmazsa olmaz becerilerinden olan iletişim, işbirliği ve yaratıcılık konularında eğitim fırsatıdır. 'Haydi, Bana Kitap Gönder’ projesine bakınca çok yönlü yönetim ve büyük bir organizasyon olduğu görülüyor. Süreçte rol alanlar; Mezunlar Derneğimizin üyeleri, Okul Meclis Başkanlarımız, Sınıf Temsilcileri, bütün öğrencilerimiz, kitap ihtiyacı olan okullar yöneticileri veya öğretmenleri. Kitapların toplanması, tasnif edilmesi, değerlendirilmesi, paketlenmesi, ulaştırılacak doğru insanların belirlenmesi, gönderi organizasyonunun yapılması. Bu süreç gençler için bir gelişim, eğitim fırsatıdır." dedi.

Öğrenciler Değerler Bilinci Kazanıyorlar

Kampanyanın Okyanus Koleji öğrencilerinin değerler bilincini kazandırması açısından da önemli olduğunu vurgulayan Bora Serhat Çelik, “Bu kampanya öğrencilerimize ilham veren, Türkiye’de iz bırakış bir sosyal girişimciliğin en iyi örneklerinden biri olan merhum Mustafa Güzelgöz anısına yapılmakta. Nam-ı diğer Eşekli Kütüphaneci Mustafa Güzelgöz’ün 1940’lı yıllarda yaptıklarından öğrenecek çok şey var. Bu kampanya ile ulaştığımız herkes, Güzelgöz’ün öyküsünü duyacak, öğrenecek veya biliyorsa hatırlayacak. Bu kampanya ile çok önemli değerler olan; yurt sevgisi, paylaşma, yardımlaşma, empati, yenilikçilik, sosyal girişimcilik konularında yaşayarak öğrenme fırsatı buluyor.” diyerek sözlerini bitirdi.

Kampanyanın Kapıları Herkese Açık

20 Aralık’ta başlayan "Haydi, Bana Kitap Gönder" kampanyası, Şubat 2016'ya dönemine kadar devam edecek. Okyanus Kolejleri’nde Öğrenci Meclislerinin yürüttüğü kampanyanın kapıları herkese açık. Dileyen herkes yeni satın alacağı veya kitaplığından getireceği okunmuş kitapları kendilerine en yakın Okyanus Kolejleri kampüsündeki İlkokul, Ortaokul ve Lise Okul Meclis Başkanlarına veya Rehberlik Bölümüne teslim edebilir.

Toplanan kitaplar; okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin ihtiyaçları düşünülerek ayrılacak. Genç Gönüllüler tarafından tespit edilen Türkiye'deki okullara gönderilmek üzere kargoya verilecek. Okyanus Koleji Mezunlar Derneği ve Okul Öğrenci Meclisi’nin belirlediği okullara güvenli bir şekilde ulaştırılıyor.

"Haydi Bana Kitap Gönder" kampanyasıyla anılan Mustafa Güzelgöz ’ün hikayesini merak edenler  buraya tıklayıp araştırmaya başlayabilirler.

 


Haber
:
Bora Serhat ÇELİK
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
29 Aralık 2015, Salı 17:45
Okunma
:
3.610 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Ömer Orhan Öztürk / 06 Ocak 2016, Çarşamba 12:10
Bu kampanya ile sadece kitap toplamıyorsunuz, Mustafa Güzelgöz gibi gerçek bir kahramanı vesile edip çocuklara ilham veriyorsunuz. Tebrik ederim.
Aliye Şahinoğlu / 11 Ocak 2016, Pazartesi 19:02
Tebrik ediyorum.Bu kahramanları hatırladığınız, hatırlattığınız için.Ve çocuklara öğrettiğiniz için.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları