Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejinde Uluslararası Yer Bilimleri Heyecanı!
Okyanus Kolejinde Uluslararası Yer Bilimleri Heyecanı!
  • Paylaş
Ortaöğretim öğrencilerine yönelik olan ve her yıl düzenlenen IESO (International Earth Science Olympiad), uluslararası olarak gerçekleşen yer bilimleri olimpiyatıdır. Daha önce İstanbul, İzmir ve Eskişehir’de yapılan sınav merkezlerine bu sene Ankara Eryaman kampüsümüz ev sahipliği yapacaktır. Olimpiyatın resmi dili İngilizce’dir.

Okyanus Koleji’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan sınavda, sınav koordinatörlüğü görevi Coğrafya Eğitimi Derneği tarafındangörevlendirilen coğrafya öğretmenimiz Necati Yaman tarafından yapılacaktır.

Katılımcılar jeoloji, jeofizik, meteoroloji, oşinografi, karasal astronomi ve çevre bilimleri dahilolmak üzere yer bilimleri alanlarında yeteneklerini test etme fırsatı yakalamaktadırlar. Teorik sınav, katılımcıların yer bilimleri alanındaki bilgi ve kavrama düzeylerini ölçen problemler içerir. Pratik sınav ise yer bilimi ile ilgili alanlardaki gözlemlerinde bilimsel araştırma yapma becerilerini değerlendirmek üzere tasarlanmış görevlerden oluşur. IESO ayrıca Uluslararası Takım Arazi Çalışması (ITFI) ve Yer Sistemi Projesi (ESP) çalışmaları içermektedir. Her ikisi de farklı kültürel geçmişe ve farklı coğrafi / sosyo-ekonomik yapıya sahip katılımcıların birlikte çalışabileceği işbirlikçi çalışmalardır.

Detaylı bilgi için http://tceder.org/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


Haber
:
Dilan AKYILDIZ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
12 Ekim 2019, Cumartesi 16:25
Okunma
:
807 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları