Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Koleji Ortaokul Öğrencileri Likya'ya Rüya Gibi Bir Geziye Çıktılar
Okyanus Koleji Ortaokul Öğrencileri Likya'ya Rüya Gibi Bir Geziye Çıktılar
  • Paylaş
Ülkemizin turizm cenneti olan Likya, tarihi ve doğal güzellikleriyle Okyanuslu öğrencileri de büyüledi...

Okyanus Kolejleri Avcılar, Beykent, Beylikdüzü, Bahçeşehir, Bahçelievler, Güneşli, Fatih, Halkalı, Çekmeköy, Mimarsinan, Ataşehir, Sancaktepe, Ankara-Eryaman, Ankara-incek ve Tatvan  Kampüsü ortaokul öğrencileri, rüya gibi bir Likya Gezisi'ne çıktılar.

1 Mayıs 2017 Pazartesi gece saatlerinde okul önünden Denizli'ye doğru hareket eden öğrenciler, salı sabahı Pamukkale'ye ulaştılar. Yapılan kahvaltı sonrası keyifli Likya gezisi başladı.

2 Mayıs Salı günü Hierapolis antik kentini gezen öğrenciler, Pamukkale Travertenlerini de ziyaret ederek tarihi ve doğal güzellikleri keşfettiler. Gezinin ilk gününde öğrenciler ayrıca Bağbaşı Kent Yaylası’na teleferik ile çıkarak harika Denizli manzarası ile karşılaştılar. Öğrenciler gezinin Denizli bölümünde Pamukkale’de konakladılar.

Gezinin üçüncü gününde sabah otelde yapılan kahvaltı sonrası öğrenciler Akyaka Beldesi’ne hareket ettiler. Tamamen sit alanı ilan edilmiş olan ve geleneksel Muğla evlerinden oluşan bu bölgede; akvaryum olarak da bilinen Azmak Çayı üzerinde tekne turu yapan öğrenciler, birçok endemik su altı bitki türünü görme şansına sahip oldu. Akyaka Gezisinin ardından öğrenciler öğle yemeği için Marmaris’te kalacakları otele hareket ettiler. Otelde yenilen öğle yemeği sonrası Kız Kumu öğrenciler tarafından görüldü.

Gezinin dördüncü gününde Aşıklar Yolu’na uğrayan öğrenciler bu bölgede fotoğraf molası verdiler. Ardından Roma Kral Mezarlarıyla bilinen Dalyan Bölgesi’ne hareket edildi. Burada tekneler ile İztuzu Plajı’na kadar giden öğrenciler bölgenin doğa güzelliklerinin keyfini çıkardılar.

5 Mayıs Cuma günü öğrencilerimiz otelde yapılan kahvaltının ardından iki yerleşim alanından oluşan Kayaköy’e hareket ettiler. Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde 3000 nüfuslu bir kasaba olan, günümüzde ise terkedilmiş olsa bile görülmeye değer canlı müze niteliğinde olan Kayaköy’ün görülmesinin ardındanSaklıkent Kanyonu’na geçtiler. Saklıkent Kanyonu ziyareti sonrasında öğrenciler Tlos Antik Kenti’ni de tur rehberleri eşliğinde ziyaret ettiler. Öğle yemeğinin ardından Antalya’ya doğru yola çıkan gezi grubumuz Kaputaş Plajı’nı fotoğrafladıktan sonra Kaş merkezde gezme imkanı buldu. Gezinin devamında Demre’ye uğrayan öğrenciler St.Nicholas Kilisesi’ni ziyaret ettiler.

6 Mayıs Cumartesi günü otelde yapılan kahvaltı sonrası Düden Şelalesi ile gezimizin altıncı günü başladı ve ardından Antalya merkezde Yivli Minare öğrenciler tarafından fotoğraflandı. Öğleden sonra ise öğrenciler otelde dinlenme imkanı buldular.

7 Mayıs Pazar günü öğle saatlerinde dönüş yolculuğuna başlayan öğrencilerimiz yol üzerinde İnsuyu Mağarası’na uğradılar ve ardından Bozüyük’te akşam yemeği molası vererek İstanbul’a ulaştılar.

 


Haber
:
Sevda GÜL
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
12 Mayıs 2017, Cuma 16:47
Okunma
:
2.351 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları