BLOG / ARA
Okyanus Koleji Öğrencilerinin Bilim Yolcuğunda ki İkinci Durakları CERN!
Yurt içi ve yurt dışında görev yapan, alanında uzman akademisyenlerin oluşturduğu “Bilime Yolculuk” projesi kapsamında, 22 Ekim 2017 tarihinde Avcılar Okyanus Koleji lise ve ortaokul öğrencileri “CERN” isimli e-konferansa katılım sağladılar.

Cern de gerçekleştirilen bazı projelerde görev alan Dr. Bora Akgün ve Dr. Cenk Yıldız ‘ın katılım sağladığı konferansta, orada gerçekleştirilen çalışmalar hakkında detaylı bilgi alan öğrencilerimiz, bu konu hakkındaki meraklarını giderdiler.

Özellikle kuantum fiziği alanında yapılan çalışmaların yaşadığımız Dünya açısından ne denli önemli olduğunun farkına varan öğrencilerimiz, bilimsel açıdan bu konuda ki ufuklarını genişlettiler.

Öğrencilerimize bilimsel anlamda her türlü desteği veren Bargem birimine bu alandaki katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Öğrencilerimizle beraber çıktıkları bilim yolculuğunda ki bir sonraki duraklarını merakla beklemekteyiz.

Abdullah Karalar
Göktuğ Hekimoğlu