Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Koleji Öğrencileri Felsefe Olimpiyatları’na Hazırlanıyor
Okyanus Koleji Öğrencileri Felsefe Olimpiyatları’na Hazırlanıyor
  • Paylaş
Her yıl Türkiye Felsefe Kurumu tarafından düzenlenen Lise Öğrencileri Arası Türkiye Felsefe Olimpiyatı bu yıl da büyük bir heyecanla öğrencilerimiz tarafından bekleniyor.

Türkiye Felsefe Olimpiyatı nedir ve neden yapılmaktadır?

Türkiye Felsefe Olimpiyatı (TFO), Türkiye Felsefe Kurumu’nun (TFK) ‘’Çocuklar için Felsefe (ÇİF) Birimi’’ tarafından her yıl lise öğrencileri arasında düzenlenen felsefi temalar üzerine bir deneme yarışmasıdır. Bu yarışma sonucunda derece alan öğrenciler Uluslararası Felsefe Olimpiyatı’na (IPO) katılmak üzere hak kazanırlar.

Türkiye Felsefe Olimpiyatı’na katılmak niçin önemlidir?

Türkiye’de felsefenin değerinin anlaşılması lise yıllarında verilen felsefe eğitimine oldukça bağlıdır. Felsefeyle yaşamın sıkı bir bağının olması nedeniyle eleştirel düşünce, öğrencilerin hayatında ne kadar erken var olursa hayatı anlamlandırma yetenekleri o kadar gelişmiş olur. Çağın sorunlarını felsefi bakış açısı olmadan çözmek mümkün görünmezken, öğrencilere yaratıcı ruhu aşılamak, özgün ve özgür düşüncelerin temellerini inşa etme fırsatı vermek için katıldığımız bu etkinlik önemli bir hale gelmektedir.

İşte bu nedenle Okyanus Koleji Felsefe Grubu Öğretmenleri öğrencilerine felsefi düşünceyi aşılamak, sorgulama yetenekleri geliştirmek için onları Türkiye Felsefe Olimpiyatı’na katılmaya teşvik eder.

Aralık ayında yapılacak olan 25. Türkiye Felsefe Olimpiyatı’na katılacak öğrencilerimiz ve onları olimpiyata hazırlayan öğretmenlerimiz heyecanla olimpiyat gününü beklemekte.


Haber
:
Fatma HACIGÜL ÖZDOĞAN
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
13 Kasım 2020, Cuma 15:29
Okunma
:
585 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları