Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Koleji Öğrencileri Dünya Finallerinde
Okyanus Koleji Öğrencileri Dünya Finallerinde
  • Paylaş
Diyarbakır Okyanus Koleji öğrencileri Hong Kong’da düzenlenen Global Youth Science and Technology Bowl (GYSTB) Uluslararası Bilim ve Teknoloji Yarışmasında Biyoloji, Kimya ve Mühendislik kategorilerinde 3 projeyle dünya finallerinde ülkemizi temsil edecek.

Global Youth Science and Technology Bowl (GYSTB), Hong Kong Gençlik Grupları Federasyonu tarafından organize edilen biyoloji, kimya, fizik ve mühendislik alanlarında uluslararası bilim projesi yarışmasıdır. Yarışma, bilim ve teknolojiyi teşvik etmeyi, küresel gençlere yaratıcılıklarını ve bilimsel zihniyetlerini geliştirmeleri için bir platform sağlamayı ve genç bilim adamları arasında bilimsel fikir, ilgi ve yetenek alışverişini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. 

Dünya’nın en büyük bilim organizasyonlarından biri olan GYSTB 2021’de yapılan ön değerlendirmenin ardından 26 ülkeden 133 farklı proje yarışacak.

Goncagül Altun Türk öğretmenimizin danışmanlığındaki öğrencilerimiz Hira Kazançcı, Havin Döğer ve Şervan Aslan “Yaralarımızı Yarpuzla Sarıyoruz” projeleriyle biyoloji kategorisinde; Burcu Sezen Üğüten öğretmenimizin danışmanlığındaki öğrencilerimiz Yiğit Tüzün ve Melisa Kalkan, “Ayva Çekirdeğiyle Kapla Gıdanı Güveni Sakla”projeleriyle kimya kategorisinde; Mete Doğanay öğretmenimizin danışmanlığındaki öğrencilerimiz Cemre Altunbay, Altan Atlı ve Hasan Altan “Engelsiz Yaşam Arabam”projeleriyle mühendislik kategorisinde ülkemizi temsil edecekler.

Yaklaşık bir yılı aşkın süredir projeleriyle ilgili hem üniversitede hem de BARGEM laboratuvarında yaptıkları çalışmalar sonunda 19 Haziran 2021 tarihinde çevrimiçi gerçekleştirilecek GYSTB Dünya Finallerinde ülkemizi temsil edecekler.

Geçirdiğimiz bu zor günlerde küresel çapta çalışmalar yapan Okyanus Koleji öğrencileri gelecekteki umudumuz olmaya devam ediyorlar. Öğrencilerimizle gurur duyuyor, başarılarının devamını diliyoruz. Emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve BARGEM ekibine desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.


Haber
:
Melis DİNÇ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
21 Mayıs 2021, Cuma 17:09
Okunma
:
573 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları