Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Öğrencimiz Selin Aşık I Am Genius Biyoteknolojik Fikirler Yarışması Türkiye Finalisti
Öğrencimiz Selin Aşık I Am Genius Biyoteknolojik Fikirler Yarışması Türkiye Finalisti
  • Paylaş
Dünyanın lider biyoteknoloji şirketlerinden biri olan Amgen tarafından gerçekleştirilen I AM GENIUS isimli Biyoteknolojik Fikirler Yarışması Türkiye finalistleri açıklandı.

Üniversite ve lise başvuruları arasından gerçekleşen ön değerlendirme sonrası sadece 5 üniversite ve 5 lise projesi finalist olmaya layık görüldü. Güneşli Okyanus Koleji lise öğrencimiz Selin Aşık, Bargem proje danışmanı Melis Dinç danışmanlığında tasarladığı proje fikri ile finalistler arasında yer almaya hak kazandı.

Selin’in Proje Fikri Nedir?

Son yıllarda operasyonlar sırasında şehit düşen, yaralanan askerlerimizin acı haberlerini sıkça duymaktayız. Yine haberlerde sıkça duyduğumuz üzücü haberlerden biri de dağlarda kaybolan, ölen dağcıların haberleridir. Bu ölümlerin en büyük sebebi askere veya dağcıya ulaşamayıp zamanında müdale edilememesidir. Selin, bu ölümlerin önüne geçme düşüncesiyle "Can Yeleği" isimli projesinin prototipini geliştirdi.

Can Yeleği projesinde temel amaç; dağcıların ve operasyondaki askerlerin mevcut durumları hakkında gerçek zamanlı bilgileri toplayan, tasarlanan yazılım ve donanımla denge, kalp ritmi, vücut sıcaklığı, anlık konum vb. verilerine ulaşılabilecek giyilebilir bir teknoloji geliştirmektir. Bu amaç doğrultusunda, operasyona veya dağa çıkan kişinin temel hayati fonksiyonlarının tespiti için mikroişlemci tabanlı devre tasarlanmıştır.

10 Haziranda gerçekleşecek ödül töreninde dereceye giren öğrenciler Türkiye'nin de olduğu uluslararası alanda, 100'den fazla ülkede 20 binin üzerinde çalışanıyla, 1980'den beri insanlar için tedaviler keşfeden, geliştiren ve bunları tıbbın hizmetine sunan AMGEN Biyoteknoloji firmasında staj yapma ve eğitim alma hakkına sahip olacaktır.

Öğrencimize ve danışman öğretmenine başarılar dileriz.


Haber
:
Duygu YAVUZ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
01 Haziran 2021, Salı 14:27
Okunma
:
802 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları