Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Öğrencilerimiz İçin AKADEMİK ÖZ DEĞERLENDİRME ÖLÇEĞİ Yayınlandı!
Öğrencilerimiz İçin AKADEMİK ÖZ DEĞERLENDİRME ÖLÇEĞİ Yayınlandı!
  • Paylaş
Öğrencilerimiz Öğrenim Başarısına Ayna Tutuyoruz. Okyanus Kolejleri Lise öğrencilerinin akademik başarılarına etki eden faktörleri ve kişisel tutumlarını fark etmeleri için Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü tarafından Akademik Öz Yeterlilik Ölçeği PUSULAM ekranlarında yayınlandı.

Öz yeterlilik, günlük konuşma dilimizde pek kullanılmayan bir ifade olduğunu biliyoruz. Oysa bir öğrencinin yaşantısını anlamak için kullanılan önemli bir kavram. Ve öz yeterliliğin pek çok bilimsel araştırmada öğrenci başarısında en etkili faktörlerin başında geldiği görülmekte. Bu kavramı ortaya atan eğitim bilimci Albert Bandura der ki “İnsanların yetenekleri hakkındaki inançları bu yetenekleri üzerinde büyük bir etkiye sahiptir.” Öz yeterliliği tek bir cümleyle tanımlayacak olursak; Kendi yeteneklerimizle, karşılaştığımız zorluklarla başa çıkabilmemize ve bir görevi başarıyla tamamlayabileceğimize dair inancımızdır. İşte bu ölçekle üniversite hazırlık sürecindeki öğrencilerimizin öz yeterliliklerini, akademik olarak değerlendirmelerine ve buna etki eden faktörler konusunda farkındalık kazanmalarına amaçlıyoruz.

Öğrencilerimiz Pusulam ekranlarından çevrimiçi olarak Akademik Öz Yeterlilik Ölçeğini uyguladıktan sonra isimlerine özel düzenlenen çeşitli başlıklarla detaylandırılmış bir sonuç değerlendirmesi oluşuyor, öğrencilerimiz ve velileri Pusulam ekranından sonuçlarına ulaşabiliyor.


Haber
:
Bora Serhat ÇELİK
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
04 Ocak 2022, Salı 13:24
Okunma
:
459 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları