Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Mindful Okul Olma Yolunda İlk Adımımızı Attık
Mindful Okul Olma Yolunda İlk Adımımızı Attık
  • Paylaş
19-20 Eylül 2019 tarihlerinde okul öncesi ve ilkokul kademesindeki okul psikolojik danışmanlarımıza Doç.Dr.Bilge Uzun tarafından “Temel Mindfulness Becerileri Eğitimi” verilmiştir. Rehberlik Ana Bölüm Başkanımız Eda Nur Oğuz koordinatörlüğünde “Okyanus Kolejleri Mindfulness Okul Uygulamaları Programı” geliştirilecek ve okul psikolojik danışmanları tarafından uygulanacaktır.

Çocuklarla Mindfulness

Farkındalık hepimizde doğuştan olan ve geliştirilebilen bir beceridir. Çocuklar genel olarak yetişkinlerden daha yoğun bir farkındalığa sahiptirler. Çocuğunuz kim bilir kaç kez sizin bakmadığınız bir nesneyi gerçek anlamda görmenizi sağlamış; fark etmediğiniz bir sürü detayı size göstermiştir. Çocuklukta yoğun olarak sahip olunan bu beceri ne yazık ki yetişkinlik yolunda ilerlerken azalır. Son yıllarda yapılan sinirbilim temelli araştırma bulguları, özellikle çocukluk çağında Mindfulness becerisi kazanmanın bugünümüz ve geleceğimiz için ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır. Bu becerilerin, gelişmekte olan beyinlerde kazanılmasının yetişkinlerden daha etkili olduğu ortaya konulmuştur.

Temel Mindfulness Eğitimimizi Tamamladık.

Yapılan bilimsel araştırmalar gösteriyor ki; okullarda yapılan mindfulness çalışmaları çocukların akademik öğrenmesini desteklemekte,bilişsel kontrol becerilerini geliştirmekte, öğrencilerin dikkat ve konsantrasyonlarında artış sağlamakta ve duyguları anlama ve fark etmeyi, kendini kabulü kolaylaştırmaktadır.

Mindfulness uygulamalarının sınıf öğretmenliği eğitimlerini yıl içinde tamamlayarak anda ve farkında olan, kendi duygu ve düşüncelerine yargısız, açık ve şefkatli bir şekilde bakabilen, özgüvenli ve empati sahibi bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

Bir insana dokunmanın birçok insana etki edeceğini bilerek içtenlikle tüm bilgi ve birikimlerini bizimle paylaştığı için sevgili hocamız Doç.Dr. Bilge Uzun’a çok teşekkür ederiz.


Haber
:
Eda Nur OĞUZ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
11 Ekim 2019, Cuma 12:11
Okunma
:
872 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları