Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | LGS'de Dikkat Edilmesi Gerekenler
LGS'de Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Paylaş
Sevgili Veli ve Öğrencilerimiz; LGS’ de dikkat edilmesi gerekenler konusunda sizlerle bazı detayları paylaşmaktayız.

ÖNCELİKLE ŞUNLARI UNUTMAMALIYIZ;

Öğrencilerimizin sınava kendi okulunda değil, sınav giriş belgesinde yazan okulda sınava gireceği bilgisini tekrar hatırlatmak isteriz.

Öğrencilerimizin sınava gireceği okula giderek okulun yerini, okula nasıl bir ulaşım türü ve yolu izleneceğini şimdiden belirlemeniz, sınav günü heyecan yaşamadan ve zaman telaşına düşmeden ulaşım sağlamanıza fayda sağlıyor olacaktır.

Merkezî Sınav, 02 Haziran 2018 Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle birinci bölüm 09.30’da, ikinci bölüm 11.30’da başlayacaktır.

İlk olarak sözel bölüm 50 soru ve 75 dakika, ikinci olarak sayısal bölüm 40 soru 60 dakika olmak üzere uygulanacağını da hatırlatmış olalım.

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.00’da, fotoğraflı sınav giriş belgelerinde belirtilen binada hazır bulunacaktır.

Öğrenciler sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır. Geçerli kimlik belgesi ve fotoğraflı sınav giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

Öğrenciler, sınav salonlarına alınırken üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav binasına alınmayacaktır. Öğrenciler, bu araçlarla sınava alınmayacağı gibi sınav anında yanında bulunduğu tespit edilirse sınav kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle sınavı tutanakla geçersiz sayılacaktır.

Salon görevlileri, sınavın başlamasından itibaren ilk 15 dakika içerisinde sınav binasına gelen ve bina sınav komisyonunca sınava girmesi uygun olan öğrencilerin sınava katılmalarını sağlar. Bu öğrencilere ek süre verilmez. 15 dakikadan sonra gelen adayları sınava almaz.

 

 Peki Siz Sevgili Öğrencilerimiz Sınav Süresince Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Sınav Günü,  “Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi” nde belirtilen salonda kendi sıra numaranızda oturuyor olacaksınız.

Cevap kâğıdınızda yazılı olan T.C. kimlik numarası, adı ve soyadı bilgilerini kontrol edip, hata varsa salon görevlilerine söyleyecek ve salon görevlileri bu durumu tutanak altına alacağını biliyor olalım.

Adına düzenlenmiş cevap kâğıdı bulunmuyorsa veya kullanılamayacak durumdaysa; verilen yeni/yedek cevap kâğıdına öğrenci, kimlik bilgilerini salonda görevli öğretmenin açıklamalarına göre yazıyor ve kodluyor olacaksınız.

Sınav öncesinde soru kitapçıklarını kontrol ederek eksik sayfa veya baskı hatası tespit ederseniz kitapçığın değiştirilmesini isteyeceksiniz.

Cevap kâğıdı üzerindeki kitapçık türü ve cevap bilgileri işaretlemelerini siyah yumuşak uçlu kurşun kalemle yapacak, soru kitapçığında yer alan açıklamalarda ve cevap kâğıdında dışına taşırmadan ilgili seçeneği bularak işaretleyeceksiniz.

Cevap kâğıdındaki imza bölümünü silinmeyen bir kalemle imzalayacaksınız.

Cevap kâğıdında bulunan “Bu alanda işaretleme yapmayınız.” kısmını hiçbir şekilde işaretlemeyeceğiz.

Soru kitapçığının A, B, C ve D olmak üzere dört ayrı türü olup öğrenci, A kitapçığını kullanıyorsa cevap kâğıdında kitapçık türü bölümünün “A” yuvarlağını, B kitapçığını kullanıyorsa “B” yuvarlağını, C kitapçığını kullanıyorsa “C” yuvarlağını ve D kitapçığını kullanıyorsa “D” yuvarlağını işaretleyecektir. Sınav görevlileri ise doğru işaretlemenin yapılıp yapılmadığını soru kitapçığı ve cevap kâğıtları üzerinden kontrol edip sınıf öğrenci yoklama listesine gerekli kodlamaları işliyor olacaksınız.

Her sorunun 4 (dört) seçeneği vardır. Bu seçeneklerden sadece bir tanesi doğru cevaptır.

Birden fazla cevap seçeneğinin işaretlenmesi veya değiştirilmek istenen cevabın işaretlemesi tamamen silinmeden yeni bir işaretleme yapılması hâlinde bu soruya verilen cevap, optik okuyucu tarafından yanlış cevap olarak değerlendirileceğini, cevap kâğıdına işaretlenmeyen cevapların değerlendirmeye alınmayacağını unutmayalım.

Sınav Bitiminde ise; Cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim edecek ve salon yoklama listesini imzalıyor olacaksınız. Sınavlarını tamamlayan öğrencilerin sınav evrakını kesinlikle sıra üzerinde bırakmaması gerekmektedir.


Haber
:
Çiğdem Aghazadeh
Editör
:
İbrahim Aslan
Tarih
:
01 Haziran 2018, Cuma 11:06
Okunma
:
3.387 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları