Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Kemerburgaz Kampüsü Aynı Gün İçerisinde Kıran Kırana Geçen Turnuva ve Bilgi Yarışmasına Ev Sahipliği Yaptı
11 Haziran 2022 Cumartesi günü, Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Okulu tarafından düzenlenen zekâ ve akıl oyunları dersi kapsamında VI. Geleneksel Zekâ ve Akıl Oyunları Turnuvası ve Okullar Arası Bilgi Yarışması heyecan dolu anlara şahit oldu.

Kemerburgaz Kampüsü, geçtiğimiz hafta Bahçeşehir, Ataşehir ve Kemerburgaz kampüslerinde ön elemeyi geçerek okullarını temsil eden 48 öğrenciye turnuvada ev sahipliği yaptı. Okyanus Kolejleri Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Okulunda bulunan tüm sınıflar kendi aralarında yarıştılar. Bu yarışmaların sonucunda ilk dörde giren öğrenciler ise yarı finalde yarışmaya hak kazandılar. Turnuva kapsamında; 1. sınıflar Katamino, 2. sınıflar Rubik'sRace, 3. sınıflar Mangala ve 4. sınıflar Abalone oyunlarını oynadılar.

Ayrıca aynı gün içerisinde 3 oturumdan oluşan Okullar Arası Bilgi Yarışması’nda ise belirli değerlendirmeler sonucunda her kampüsten seçilen 12 ortaokul öğrencisi, sözel mantık, sayısal mantık ve genel kültür sorularının yer aldığı ve her oturumda 5 soru, totalde ise 15 soruile kıran kırana yarıştılar. Ataşehir Kampüsü ve Kemerburgaz Kampüsü son oturuma kalarak,  skor eşitliği sebebi ile oturum sonrası yedek sorulara geçti. Yedek sorularda, Ataşehir Kampüsü öğrencileri başarı göstererek birinci oldu.

Kemerburgaz Okyanus Kolejinde düzenlenen turnuva ve yarışma, öğrenciler ve aileleri tarafından büyük bir ilgi gördü. Öğrenciler mantıksal ve matematiksel düşünme, hızlı karar verme, stratejik düşünme ve konsantrasyon becerilerini kullanarak zekâ ve akıl oyunları derslerinde öğrendiklerini turnuvada başarılı bir şekilde sergilediler.

VI. Geleneksel Zekâ ve Akıl Oyunları Turnuvası’nda Derece Elde Eden Öğrenciler;

Birinci Sınıflar Kategorisinde

1. Asya UYGUN (Ataşehir Kampüsü)
  2. Kerem ZENGİN (Bahçeşehir Kampüsü)
  3. Hüma KESKİNCİ (Kemerburgaz Kampüsü)

İkinci Sınıflar Kategorisinde

1. MevaEKİNCİ (Bahçeşehir Kampüsü)
  2. Mustafa Yağız SAKIZLI (Bahçeşehir Kampüsü)
  3. Baran KAYRAN (Bahçeşehir Kampüsü)

Üçüncü Sınıflar Kategorisinde

1. Bilge Nilsu AYHAN (Bahçeşehir Kampüsü)
  2. Arda KARA (Kemerburgaz Kampüsü)
  3. Çınar KÖKSAL (Ataşehir Kampüsü)

Dördüncü Sınıflar Kategorisinde

1. Asil Sefa ÇAKICI (Bahçeşehir Kampüsü)
  2. Melis Defne CANPOLAT (Bahçeşehir Kampüsü)
  3. Çağan BOZKURT (Bahçeşehir Kampüsü)

Okullar Arası Bilgi Yarışması Sonucunda Yarışmayı Kazanan Ataşehir Kampüsü Öğrencileri;

• Deniz BATILI
  • Hazal SAKARYA
  • Osman Nuri SARUHANLIOĞLU
  • Ayşe Irmak ÇAM

Turnuva ve yarışmaya katılarak kampüsünü temsil eden ve derece elde eden tüm öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Talha Akkelle
Talha Akkelle