BLOG / ARA
Güzel Sanatlar Lisesi Bursluluk Yetenek Sınavı
Okyanus Kolejleri Güzel Sanatlar Lisesi Bursluluk Sınavı Hakkında...

GSL  BURSLU YETENEK SINAVI NEDİR?

Özel Esenkent Okyanus Güzel Sanatlar Lisesi Burslu Yetenek Sınavı, ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin Resim ve Müzik alanındaki sınav sonuç başarılarına uygun olarak belirli oranlarda eğitim bursu alabilmelerine imkan tanıyan ücretsiz bir sınavdır.

GSL Yetenek Sınavı’na, Resim ve Müzik alanında tüm ortaokul 8. sınıf öğrencileri katılabilir.

GSL Burslu Yetenek Sınavı ?

“Keşfet, Eğit, Mutlu Olsun”: Okyanus Koleji’ne göre, başarısız öğrenci yoktur. Yetenekleri keşfedilmemiş öğrenci vardır.

Her öğrencinin yetenekleri doğrultusunda, Okyanus Kolejleri Güzel Sanatlar Lisesi’nin Güzel Sanatlar alanında farklılaştırılmış ve özelleştirilmiş eğitimden faydalanmaları için fırsat tanıyoruz.

SINAV HAKKINDA

Sınav tarihi: 31 Mart 2018

Saat: 1. oturum: 10.00-12.00

2. oturum: 12.30-14.30

Yer: Özel Esenkent Okyanus Güzel Sanatlar Lisesi

Adres: Talatpaşa cad. Yeşilırmak sok. Pazartürk karşısı. No1 Esenkent-Esenyurt

Okul Tel: 0212- 605-06-09 dan ilgili Müdür yardımcısı Serap Tarhan’a ulaşabilirler. Online başvuru formunu doldurabilirler.

MÜZİK SINAVI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR:

Adaylar yanlarında nüfus cüzdanlarını  bulundurmak zorundadırlar.

Milli Eğitim Bakanlığınca Belirlenen ölçüte göre sınav şu şekilde yapılacaktır.

Adaylar sınav yerine tek tek alınacaklardır.

Sınav tek aşamalı olarak yapılacaktır.

Yetenek sınavından 50 puan alamayanlar başarısız sayılacaklardır ve sıralamaya alınmayacaklardır.

Okula yerleştirme puanı yetenek sınavının %70 ile ortaöğretime yerleştirme puanının %30 alınarak hesaplanacaktır.

Sınava giren adaylar sınav günü çalacakları enstrümanları(Piyano hariç.) yanlarında getireceklerdir.

Sınav girecek adaylar çalacakları parçanın notalarını yanlarında getireceklerdir.

Sınava vurmalı çalgılarla ve elektronik çalgılarla (elektro gitar…vb) girilemez.

Sınava yaylı, üflemeli, mızraplı ve tezeneli çalgılar ile okulda öğretilen blok flüt ve mandolin gibi çalgılarla girebilirsiniz.

Müziksel Söyleme bölümünde İstiklal Marşı söylenecektir.

Yetenek sınavı kamera kaydı altına alınacaktır.

Sınav günü çeşitli nedenlerden dolayı sınav süresinin belirlenen saatlerin dışına taşması durumunda adayların yetenek sınavı ertesi güne komisyonca ertelenebilir.

RESİM YETENEK SINAVI AÇIKLAMALARI:

Sınav salonuna öğrenci tarafından hiçbir malzeme getirilmeyecektir.

Sınava kimlik  getirmeyen öğrenciler alınmayacaktır.

Sınav tek aşamalı olarak yapılacaktır. (Desen ölçütü için canlı figür veya obje çizimi, imge ölçütü için durum, mekan, olay veya metinden hareketle çizim olmak üzere iki adet resim çizmeleri istenecektir.)

Her bir resim için süre 120 dakikadır.

Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen ölçütlere göre sınav içeriği sınav komisyonunca belirlenecektir.

Yetenek sınavından 50 alamayan adaylar başarısız sayılır ve sıralamaya alınmaz.

Yerleştirme sıralamasında yetenek sınavının %70 ile ortaöğretime yerleştirme sınavının %30 alınacaktır.

Aşağıdaki malzemeler okul tarafından öğrencilere verilecektir:

35*50 duralit

35*50 resim kağıdı

HB, 2B,3B,4B resim kalemi

Resim Bölümü Yetenek Sınavı

1. Aşama: Desen (Çizgisel Resim)

• Adayların günlük nesnelerden oluşan kompozisyonu, bakarak gözlem ve algılamalarını yansıttıkları çizgisel resim yapmaları istenir. Bu çalışmada adaylar; karşılarında duran nesnelerin oran-orantısını, yapısını, gölge ve ışık farklarını kurşun kalem kullanarak kağıt üzerinde göstermelidir.

2. Aşama: İmgesel (Konulu hayali çalışma)

• Bu aşamada adaylar gözlem ve hayal güçlerini birleştirerek sınav sorusunu, çizgisel resim olarak ifade ederler.
  • Çizdiği kompozisyona ek olarak hayalinden, kendi seçtiği bir objeyi eklemesi istenecektir. Uygulama kara kalem tekniği ile yapılacaktır.
  • Not:Sınav malzemeleri okuldan karşılanacaktır.

Müzik Bölümü Yetenek Sınavı

1. Aşama: Müziksel İşitme ve Yineleme

• Ses işitme; piyanoda verilen tek ses, iki ses, üç ses, dört sesin “Na” hecesiyle tekrarlanması.
  • Ritm işitme; verilen bir ritm cümlesinin tekrarı.
  • Ezgi işitme; piyanoda çalınan kısa bir ezginin ses ile tekrarı.

2. Aşama: Müziksel Söyleme ve Çalma

• Ses özelliği; öğrencilerin kendi seçtiği bir şarkıyı söylemesi istenir. Öğrencinin sesini kullanma becerisi değerlendirilir.
  • Çalgı kullanma; çalgı (Gitar, Bağlama, Keman…vb.) kullanmasını biliyorsa, öğrenciden hazırladığı bir şarkıyı çalması istenir. (Aday Piyano dışında kullandığı çalgı varsa yanında getirecektir.)

Online Başvuru

Zerrin ŞEN