Dünya Sağlık Haftası
Dünya Sağlık Günü Nedir?

Bireylerin sağlıklı olmasıyla toplumların da paralel olarak sağlıklı olacaklarını temsil eden Dünya Sağlık Günü'nün kutlanmasında etkin rol oynayan Dünya Sağlık Örgütü, uluslararası bir örgüt olmakla birlikte 7 Nisan 1948 tarihinde İsviçre'nin Cenevre merkezinde kurulmuştur. Dünya Sağlık Örgütü'nün kuruluşu, beraberinde yapısını oluşturacak anayasaların da hayata geçirilmesi neticesinde, Dünya Sağlık Günü'nün kutlanmasında vesile olmuştur. Dünya Sağlık Günü, sağlıklı ve kaliteli hayatı simgeleyen ve bu noktada yönlendirici ve teşvik edici faaliyetlerin düzenlendiği bir gündür. 7 Nisan 1949 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü (WHO) anayasasının uygulanmaya başlanmasıyla birlikte her yıl 7 Nisan’da Dünya Sağlık Günü olarak kararlaştırılmıştır.

Dünya Sağlık Günü'nün ilan edilmesinde ve Dünya Sağlık Örgütü, anayasasının temellerinin atılmasını sağlayan örgüt ve üyeler arasında; BM’e üye 51 ülkenin temsilcisi ile Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), OIHP (Merkezi Paris’te bulunan Uluslararası Halk Sağlığı Bürosu), PAHO, Kızılhaç, Dünya İşçi Sendikaları Federasyonu ve Rockefeller Vakfı temsilcileri Dünya Sağlık Örgütü yer almaktadır.

Okyanus’ta Dünya Sağlık Günü Kutladık

Bizler de Okyanus Kolejleri olarak ortaokul öğrencilerimizin katıldığı pek çok etkinlik eşliğinde bu günü kutladık.Dünya Sağlık Günü'ne özel gerçekleştirilen bu etkinlik ve seminerlerin en temel amacı; öğrencilerimizi sağlıklı yaşama davet ederek, sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenmelerini sağlamak ve farkındalık oluşturmaktır. Bu sayede Dünya Sağlık Günü'nde toplumumuzu ayakta tutan ve daima güçlü kılan sağlık kavramının öneminin ve hayatımızdaki vazgeçilmez yerinin en etkili bir şekilde öğrencilerimizin anlaması sağlanmıştır. Hem öğrencilerimizin hem de öğretmenlerimizin birlikte yapıkları tüm etkinliklerde sağlığımıza vermemiz gereken önem vurgulanmıştır

Dünya Sağlık Örgütü'nün de son dönemlerde sağlıklı yaşam konusundaki çalışmalarına hız ve yoğunluk kazandırmıştır. Okyanus Kolejlerinin Ortaokul kademesi olarak bizler de dünyadaki yaş ortalamasının her geçen gün artış göstermesiyle paralel olarak yaşlılık sürecinin de uzamasıyla birlikte daima sağlıklı kalabilmenin büyük önem arz etmeye başladığının farkındayız ve bu doğrultuda öğrencilerimizde farkındalık oluşturmayı amaçlamaktayız.

Mustafa Kemal’in dediği gibi “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur.” Bu nedenle öğrencilerimize sağlığın sadece gençlikte koruma altına alınacağını, gençlikte kıymeti bilinmezse ilerleyen yaşlarda bunun ne kadar istense de geri getirilemeyeceğini etkinliklerimizde anlattık.

Sabiha YILMAZ
İbrahim Aslan