Çocuklar Mutlu Olsun
23 Nisan Kutlu Çocuklar Da Mutlu Olacak

2010 yılında bir öğretmenler odası projesi olarak başlayan 23 Nisan Armağan Kampanyası her yıl daha çok öğrencinin ve öğretmenin gönüllü olmasıyla binlerce çocuğa sevinç oluyor.

Son iki yıldır Okyanus Kolejleri Okul Öğrenci Meclislerinin yürüttüğü yardım kampanyasında bu yıl 3000'den fazla ihtiyaç sahibi ilköğretim öğrencisi baştan aşağıya yepyeni giyeceklerle sevinecek.

Bu yardım kampanyası 2010'dan bu yana, okullarımızda "öğretmenler odası projesi" olarak yürütüldü. Geçtiğimiz yıldan bu yana ise Öğrenci Meclisi’nin liderliğinde bütün öğrenciler bu anlamlı organizasyona dâhil olmaya karar verdi.

Mart ayının ilk günlerinden itibaren, afiş, duyuru metni, yardım edilecek öğrencilerin belirlenmesi, ilgili kişilerle iletişim kurulması süreci başladı. Kastamonu, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Kars, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Van, Adıyaman illerinde ihtiyaç sahibi çocukların yoğun olduğu okulların öğretmenleriyle iletişim kurularak her birinden yüzlerce çocuk belirlendi.

Lise ve orta okullarımızda, armağanların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ulaşması için özenli, özverili çalışmalara devam ediliyor.

Bu yardım kampanyasında amaç, değerler eğitiminin bir başlığı olan yardımlaşmanın pratik bulmasından ve  yoksun çocukların sevindirilmesinden başka; milli değerlerin hatırlandığı 23 Nisan’ı anlaması, toplumuna duyarlı birey olarak yetişmesi, öğrencilerin işbirliği yaparak proje yürütmesi, planlama ve organizasyon yönetimi deneyimi yaşaması ve Okul Öğrenci Meclisleri’yle demokrasi kültürü bilincini kazanması ve yaşaması.

Bu değeri yüksek organizasyona emek veren bütün öğrencileri ve öğretmenleri kutluyoruz.

Bora Serhat Çelik
İbrahim Aslan