Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bir Masalım Var!
Bir Masalım Var!
  • Paylaş
Minik yazarlar iş başına! Hayal gücünü zorla, yeni karakterler yarat, yeni bir masal yaz. Yazdığın masalı da anlatarak Dünya'ya bir masal da sen bırak!

Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, develer tellal, pireler berber iken. Ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken, az gittim uz gittim. Dere tepe düz gittim. Çayır çimen geçerek, lâle sümbül biçerek; soğuk sular içerek, ayla ayla bir güz gittim. Bir de dönüp ardıma baktım ki, ne göreyim? Gide-gide bir arpa boyu gitmemiş miyim? Natal - matal martaval, işte size duyulmadık bir masal.

Çok çok eski zamanlarda, Kaf Dağı’nın arkasındaki Okyanus Kolejlerinde bir masal yarışması varmış. Bu masal yarışmasında 5. Sınıf öğrencileri önce kendi kampüslerinde yarışır birinci seçilir daha sonra da tüm kampüslerin birincilerinin yarışacağı o büyük yarışma için heyecan duyarlarmış. Ne de olsa kolay değilmiş hem masalı yazıp hem de çıkıp yazdıkları masalı anlatmak. Ancak onlar Okyanus’un içindeki cesur çocuklarmış. Ne fırtınalar, ne devler, ne periler ne de kötü cadılar onları hiç yıldırmamış. Tüm öğrenciler kendi masallarını yazmış, dekorlarını oluşturmuş, kostümlerini ayarlamış. Hem de bütün bunları kendi başlarına yapmış. Tüm hazırlıklarını tamamlayan öğrenciler kendi yazdıkları masalları arkadaşlarına anlatmak için sahneye çıkmışlar.
….
Peki ya sonra ne olmuş?

Şimdi sıra sizde! Haydi bu masalın devamını birlikte oluşturalım. “Bir Masalım Var” yarışması size kendi masallarınızı yazarak yazarlık, yazdığınız masalı canlandırarak oyunculuk fırsatı veriyor.
Okyanus Kolejleri Türkçe zümresi olarak bizler masalların öğrencilerin kişilik gelişimlerine katkısını biliyor; bu şekilde onlara özgüven, Türkçeyi etkili şekilde kullanma becerisi, kendini ifade etme yeteneği, rol yapma, empati kurma, beden dilini etkili kullanma gibi önemli kazanım ve davranışları daha kolay kazandırıyoruz.

Okyanus Kolejlerinde okuyan tüm 5. Sınıf öğrencilerimizin katılabileceği yarışmanın şartnamesine buradan ulaşabilirsiniz.


Haber
:
Sabiha YILMAZ
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Tarih
:
07 Kasım 2017, Salı 10:30
Okunma
:
1.439 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları