Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bilime Yolculuk Kaldığı Yerden Devam Ediyor.
Bilime Yolculuk Kaldığı Yerden Devam Ediyor.
  • Paylaş
Öğrencilerimizin temel bilimlere ilgisini arttırmak ve dünyada yaşanan bilimsel gelişmelere uzak kalmamalarını sağlamak adına, 2018-2019 eğitim öğretim dönemi ile beraber yeniden bilim yolculuklarına devam ettiriyoruz.

Okyanus Kolejleri Kemerburgaz, Mimarsinan, Bayrampaşa, Bahçeşehir, Çekmeköy, Bornova, Mavişehir kampüslerinde eğitim gören lise öğrencilerimiz, Harvard Üniversitesi Wyss Enstitüsü’ nde görev yapmakta olan Dr. Berna Özkale Edelmann ile e-konferans üzerinden “Hücreleri Kışkırtmak: Akıllı Nanomalzemeler Harekete Geçiyor!” adlı eğitime katıldılar.


Ülkemizin yetiştirdiği en önemli bilim insanları arasında olan Dr. Berna Özkale Edelmann, konuşmasında, öğrencilerimize biyoloji alanında gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Nanoteknolojinin ve nanomalzemelerin yapımından ve kullanımından, doku mühendisliği ve biyomedikal mühendisliğinin geleceğinden bahsetti.  Öğrencilerimize kendi yaptığı çalışmaları da anlatan Dr. Edelmann bu alandaki çalışmalara yönlenmeleri için heveslendirerek onlara cesaret aşıladı. Konferans esnasında öğrencilerimize de söz hakkı tanıyan Dr. Berna ÖzkaleEdelmann, onların bahsi geçen konular hakkında görüşlerini değerlendirip, akıllarına takılan sorulara yanıtlar verdi.


"Bilime Yolculuk" projesi, Türkiye genelinde lise ve ortaokulda okuyan öğrencilerin fen bilimlerine olan ilgisini artırmak, fen ve temel bilimler sayesinde kendileri için ve ülkemiz için neler yapabileceklerini örnekleriyle görmelerini sağlamak ve bunu bizzat kendileri başaran örnek insanlardan bilgi almalarını sağlamak amacıyla kurulmuş bir topluluktur. Öğrencilerin, başarılı bilim insanlarıyla tanışmaları, e-konferans yoluyla bir araya gelmeleri, onların meslekleri hakkında bilgi sahibi olmaları ve derslerini izlemeleri için gerekli şartları temin etmek üzere çalışmalar yapmaktadırlar.Ülkemizin yetiştirdiği en önemli bilim insanlarının bir arada bulunduğu ve kendilerine Bilim Yolcuları diyen bu topluluk, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan sanal bir platform üzerinden belirli zamanlar içerisinde bu konferansları gerçekleştirmektedir.


Haber
:
Dilan Akyıldız
Editör
:
Murat Akdemir
Tarih
:
01 Kasım 2018, Perşembe 11:15
Okunma
:
867 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları