Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bilim Okyanusu'nun Dahi Çocukları Biyoloji Olimpiyatları’na Hazırlanıyor…
Bilim Okyanusu'nun Dahi Çocukları Biyoloji Olimpiyatları’na Hazırlanıyor…
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Biyoloji Olimpiyatı hazırlıkları için çalışmalar başladı.

“Her öğrencinin kendini daha güçlü hissettiği akademik alanlar vardır.” ilkesinden yola çıkarak daha üst düzey bilgi ve donanıma sahip olmak isteyen gençlerin öğrenme heveslerini güdüleyen ve meraklarını doyuran bir çalışma sürecinde, Okyanus Kolejleri olarak hazırlık çalışmalarını hep birlikte göğüslemekteyiz. Eşsiz bilgi, donanım ve becerilere sahip nice çocuklarımız kendilerini daha güçlü ve yetkin gördükleri bir alanda olimpiyat sınavı hazırlık çalışmasının bir parçası olacaklardır.

Bu yıl TÜBİTAK önderliğinde 27.si düzenlenecek olan Biyoloji Olimpiyatları’ na hazırlık çalışmaları Avcılar kampüsümüzde yürütülecek olup, çalışmalara katılacak olan öğrencilerimiz, akademik alandaki başarıları göz önünde bulundurularak seçilmiştir. Öğrencilerimiz Mayıs ayı içinde düzenlenecek birinci aşama eleme sınavına hazırlanmak üzere öğretmenleri eşliğinde, lisans düzeyinde akademik yayınlara göre oluşturulan ders müfredatlarını işlemektedirler.

Akranlarına göre hep bir adım önde olacak öğrencilerimiz, lise yıllarının başından itibaren tüm dünyada referans alınan akademik kaynaklar ile tanışacak ve bu kaynaklardan beslenecekler. Böylelikle ortalama düzeye hitap eden müfredat ile sınırlanmayıp, potansiyellerini sonuna kadar zorlayacaklardır. TÜBİTAK olimpiyatlarında elde edecekleri başarılar ile üniversiteye sınavsız yerleşme, ek puan veya aylık burs ile ödüllendirileceklerdir. Ayrıca edindikleri birikim ile üniversitede en başarılı öğrenciler olacaklardır.

Detaylı Bilgi için Tıklayınız

TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları süreci nasıl işler?

1. Aşama Sınavı:Sınava her yıl ülke genelinden yaklaşık üç bin civarında öğrenci katılmaktadır. Haziran ayı başında açıklanan sınav sonuçlarına göre yaklaşık 45–50 öğrenci başarılı kabul edilmekte ve başarılı kabul edilen öğrenci sayısının ilk yarısı (22–25 öğrenci) TÜBİTAK Yaz Okulu’na davet edilmektedir.

Yaz Okulu:Yaz Okulu her yıl Ağustos ayında iki hafta süreyle farklı bir ilde TÜBİTAK tarafından gerçekleştirmektedir. Kamp programında görevlendirilen akademisyenler öğrencilere 2.Aşama Sınavı’na ve Uluslararası olimpiyata yönelik ders anlatmaktadır.1.Aşama Sınavı sonucunda madalya verilmez ve başarı sıralamasına göre Bölge Dereceleri ilan edilir.

2. Aşama Sınavı:Önceki olimpiyat sınavında başarılı olan öğrenciler Aralık ayının ilk haftalarında Ankara’da 5 gün TÜBİTAK tarafından misafir edilirler. Program kapsamında ilan edilen gün ve saatte 2.Aşama Sınavı gerçekleştirilir.

Kalan günlerde geleceğin bilim insanı olmaya aday bu öğrencilere sosyal aktiviteler ve geziler düzenlenir. Son gün 2.Aşama Sınavı sonuçlarına göre madalya dağılımının yapıldığı Ödül Töreni düzenlenir. Başarılı olan öğrencilere 2 Altın, 4 Gümüş ve 6 Bronz madalya verilir. Ayrıca madalya alamadığı halde başarılı kabul edilen öğrenciler de ilan edilir. Bu öğrenciler ile madalya alanlar TÜBİTAK tarafından düzenlenen Kış Okulu’na alınırlar.

Kış Okulu:Kış Okulu sömestr tatilinde her yıl farklı bir ilde iki hafta süre ile düzenlenir. Bu kampta öğrenciler akademisyenlerden Milli Takım seçme sınavı(3.Aşama) ve Uluslararası olimpiyata yönelik ders alırlar. Kış okulunda öğrencilere Uluslararası Olimpiyata yönelik deneysel biyoloji eğitimi de verilmektedir. 

Milli Takım Seçme Sınavı:Önceki aşamada başarılı kabul edilerek Kış Okulu’na katılan tüm öğrenciler (genellikle Nisan ayı içinde) Milli Takım Seçme Sınavı’na (3.Aşama) alınırlar. Öğrencilere Uluslararası olimpiyata yönelik teorik ve deneysel bilgilerin sorulduğu bir sınav uygulanmaktadır.  Kısa süre sonra açıklanan sınav sonuçlarına göre o yıl ülkemizi Uluslararası Olimpiyatta (International Biology Olympiad) temsil edecek 4 kişilik Biyoloji Milli Takımı belirlenmektedir.


Haber
:
Yeşim Daşdemir ÇALIK - Abdurrahman Demirbağ
Editör
:
İbrahim Aslan
Tarih
:
02 Ekim 2018, Salı 13:56
Okunma
:
1.249 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları