Avcılar Okyanus Koleji'nden 10 Öğrencimiz Amerika Matematik Yarışmasına Katıldı!
Amerika Matematik Birliği (MAA) tarafından 60 yıldır düzenlenen, her yıl yaklaşık 400.000 öğrencinin katıldığı Amerika Matematik Yarışmasına (AMC) Avcılar şubesi ortaokuldan 10 öğrencilik bir takım ile 16 Kasım Perşembe günü katılım gerçekleştirdik.

Ortaokul matematik öğretmeni Ümit Acar ve BARGEM Proje Danışmanı Abdullah Karalar'ın danışmanlığında gerçekleşen yarışmada, öğrencilerimiz birbirinden zorlu 25 matematik sorusunu online olarak cevapladılar. Sınav boyunca, sistem üzerinden sürekli video kaydı yapıldı.

Takımda bulunan öğrenciler;

Furkan Ahi
Erdem Toruk
Azra Okumuş
İshak Oğuzhan Özdoğan
Batuhan Sevin
Sena Aksu
Ahmed Sinan Başaran
Nihat Ercüment Deligöz
Yavuz Baykal
Ovunç Eray Tuna

Uluslararası platformda ülkemizi ve okulumuz temsil eden öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Yarışma ve ödülleri hakkındaki detaylı bilgilere www.mathcontest.org linkinden ulaşabilirsiniz.

Abdullah Karalar
Göktuğ Hekimoğlu
24 Kasım 2017, Cuma 10:00
364 defa okunmuş