Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | 2. Kitaplarım Gülümsüyor Festivali Başlıyor!
2. Kitaplarım Gülümsüyor Festivali Başlıyor!
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Türkçe zümresi olarak üç yıldır uyguladığımız "Okuma Zamanı" projemizi bir festivalle taçlandırıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz "Kitaplarım Gülümsüyor Festivali'nin" 2.si için kayıtlarımız başlamış durumda.

Okyanus Kolejleri ortaokul kademesi Türkçe zümresi olarak öğrencilerimizin ve velilerimizin tıpkı ülke genelinde olduğu gibi okuma alışkanlığı konusunda yardıma ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Son üç yılda da bu alışkanlığı hem öğrencilere hem de velilere kazandırmak için birtakım çalışmalar yaptık. Her sabah ilk dersin ilk 15 dakikası kitap okumak, Aile Kitap Okuma Takip Çizelgesi oluşturmak, eğitim paketlerinde okuma kitapları bulundurmak ve Okuma Becerileri Okuryazarlığı defterleri hazırlamak bunlardan sadece birkaçı. Yaptığımız bu çalışmaların oldukça verimli olduğunu zaman ilerledikçe daha da iyi gözlemlemeye başladık. Bu gözlemlerimiz sonucunda okuma alışkanlığını pekiştirmek, neden kitap okuması gerektiğini anlatmak, okuma alışkanlığı ve sınav başarısı ilişkisini kavratmak, yazmaya olan ilgilerini güçlendirmek gibi yetkinlikleri öğrencilerimize kazandırmak için büyük bir Kitaplarım Gülümsüyor Festivali düzenlemeye karar verdik. Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz festivali geleneksel hale getirip bu yıl da devam ettirdik. Zengin içeriğiyle öğrencilere kitapların büyülü dünyasını aralayan festivalde çeşitli atölyelerle içlerindeki yaratıcılık kağıtlara dökülecek. Ünlü çizerlerle bir araya gelecek olan öğrenciler bir kitabı resimlerken neler hissedilip bu hissedilenlerin nasıl kağıda döküldüğünü izleyecekler.

2. Kitaplarım Gülümsüyor Festivali Majoleeducation&travel şirketi ile birlikte 3 Nisan 2020 tarihinde İstanbul Gönen Otel’de gerçekleştirilecektir. Festival için kontenjan sınırımız toplam 200 kişidir. Ödenmesi gereken ücret kişi başı 490 TL'dir.Son başvuru tarihi 6 Mart 2020 Cuma günüdür.

Katılmak isteyen öğrenci ve velilerimiz kampüs Türkçe öğretmenlerinden “Veli Taahhütnamesi ve Kayıt Formu”nu temin edip doldurmalı ve öğretmene teslim etmesi gerekmektedir.

2. Kitaplarım Gülümsüyor Broşürüne Ulaşmak İçin Tıklayınız.


Haber
:
Tuğba AKGÜN
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
19 Şubat 2020, Çarşamba 14:06
Okunma
:
1.095 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları