1. Ulusal Okyanus Koleji Etik Değerler Konferansı
İyi insan, iyi vatandaş yetiştirmeyi ilke edinen Okyanus Kolejleri ortaokul kademesi olarak 5-6-7 ve 8 Aralık 2017 tarihlerinde İzmir Kuşadası’nda 1. Ulusal Okyanus Koleji Etik Değerler Konferansını düzenlemeyi planladık.

Okyanus Kolejleri olarak değerler eğitimindeki amacımız öğrencilerimize kendi kültürümüzü, inancımızı öğretip, yaşadığı ortama olumlu katkı sağlayan iyi bireyler yetiştirmek. Öğrencilerden davranışa dönen her değeri sosyal çevre içinde model olarak insanlara yansıtmasını beklemekteyiz. Bunu yaparken bir yandan köklerini sımsıkı tutan diğer yandan da dünya ile entegre olabilen ufku geniş ön yargısız, bilgiye, yeniliğe açık insanlar yetiştirmeyi amaçlamaktayız.

Öğrenciler Etik Değerler Konferansı ile “Aristoteles’in; başlıca iyi nedir? İnsan hayatının nihai amacı nedir?” sorularıyla başlayıp Kant’ın Ödev Ahlakı felsefesine kadar uzanan bu yolculukta günümüz etik değerlerine felsefi bir yaklaşımla bakma tecrübesi yaşayacaklar.
Yine öğrenciler kendileri ve yaşadıkları çevre hakkında şimdiye kadar edinmiş oldukları bilgileri rasyonel bir şekilde sorgulayarak, soru sorarak ve yorumlayarak çalışmalara aktif biçimde katılarak, yaratıcılıklarını, özgüvenlerini, iletişim becerilerini, dünyada neler olduğuna dair ilgi ve alakalarını arttıracaklar.

Etik Değerler Konferans Programı, aynı zamanda onların uygulama yaparak demokrasi, özgürlük, toplumsal değerler, adalet, eşitlik, evrensel ahlak, hak ve ödevler ilkelerini pekiştirmelerini, olaylara sorgulayıcı yaklaşabilmelerini, çözüme yönelik bir anlayışa sahip olmalarını, uluslararası ilişkilerde evrensel bakış açısı kazanmalarını sağlayacak.

Konferansa son kayıt tarihi 17.11.2017

1. Ulusal Okyanus Koleji Etik Değerler Konferansı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Sabiha YILMAZ
Göktuğ Hekimoğlu