Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | 1. Sınıflar Minyatür Bahçelerini Yapıyor
1. Sınıflar Minyatür Bahçelerini Yapıyor
  • Paylaş
Arkadaşlık Dizisi seri kitaplarından biri olan Bahçıvan Köstebek ve Uçan Karınca Kıvırcık adlı kitabın yazarı Aysun Berktay Özmen tarafından, Aktif Öğrenme kapsamında yapılacak olan teraryum etkinliği İstanbul’da bulunan tüm Okyanus Koleji İlkokul kademeleri ile 06.03.2018 - 17.05.2018 tarihleri arasında gerçekleştirecektir.

Bahçıvan Köstebek ve Uçan Karınca Kıvırcık adlı kitapta hikaye, toprak altında yaşayan ve çalışan Bahçıvan Köstebek’in hayatında değişiklik yapma arzusu ile başlar. Olay yerin altında sadece toprak ve taş görmekten sıkılan Bahçıvan Köstebek’in,  yeryüzünde gördüğü tüm güzellikleri cam kavanoz içinde bir bitki bahçesi yaparak taşımak isteme arzusu ve bu arzusunu gerçekleştirmesi, en sonunda da Karınca Kıvırcık ile olan arkadaşlığı ile devam ediyor.

Öğrencilerimize,  Bahçıvan Köstebek’in yaptığı bitki bahçesini kendilerinin yapmasına, hayallerindeki bitki bahçesini oluşturmalarına olanak tanıyoruz.

Böylece öğrencilerimize küçük yaştan itibaren, çevre bilinci kazandırmak, bitkilerin özelliklerini ve yaşam koşullarını yakından tanımalarını sağlamak, bir ekosistem oluşturmalarına yardımcı olmak, Hayat Bilgisi dersinde öğrenmiş oldukları ve öğrenecekleri konuları pekiştirmelerine yardımcı olmak amacıyla ilkokul öğrencilerimizle  teraryum etkinliği gerçekleştirilecektir.


Haber
:
Mukaddes KESKİN
Editör
:
Hüseyin ÜNSAL
Tarih
:
07 Mart 2018, Çarşamba 14:29
Okunma
:
1.411 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları