BLOG / ARA
“Löseminin Farkındayım” Etkinliğimizde Mutlu Sona Ulaştık!
Okyanus Kolejleri ve LÖSEV işbirliği ile düzenlenen, lise kademesi öğrencilerinden gönüllülerin katıldığı “LÖSEMİNİN FARKINDAYIM” etkinliğimizde mutlu sona ulaştık…

04-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Okyanus Kolejleri ve LÖSEV ile ortak gerçekleştirdiğimiz “Löseminin Farkındayım” etkinliğinde, öğrencilerimiz hazırladıkları anket sorularını farklı bireylere yönelterek lösemi hastalığının farkındalığını ve LÖSEV’in bilinirliğini sorguladılar.

Kardeş okul olarak lösemili çocuklara yardım eli uzattık!

Tüm Okyanus Kolejleri’nde düzenlenen etkinliğimizde LÖSEV yetkilileri de katılarak vakfın yaptığı çalışmaları ve yardım etkinliklerini seminerler ile öğrencilerimiz ve velilerimize anlattı. Öğrencilerimiz ve velilerimizin katılımı ile LÖSEV’den temin edilen ürünlerin satışı sağlandı. Ayrıca gönüllü öğrencilerimizin topladığı kuru bakliyat, kırtasiye ve oyuncak yardımları kolilendi ve vakfa gönderildi.

Etkinliğimizde öğrencilerimiz anketlerden elde ettikleri sonuçları yorumlayarak okullarında kendilerini ifade etme ve arkadaşlarını da bu konuda bilgilendirme fırsatı buldular. Sosyal alanda insanlar ile ortaklaşa iş yapmanın, zorluk ve kolaylıklarını fark ederek iletişim yeteneklerini geliştirdiler. Kendilerinden küçük yaş gruplarına da yaptıkları çalışmaları anlatırken her gruptan birey ile iletişim kurmanın farklı yanlarını gözlemlediler. Bu hastalık ile mücadele eden çocukların ve ailelerinin yaşadığı zorlukların neler olduğunu öğrenerek empati kurdular. Vakfın yaptığı çalışmalardan haberdar olmak ve bu çalışmalara bizzat katılmak için gönüllü LÖSEV üyesi oldular. Yardım etmenin manevi hazzını da yaşayarak bilişsel anlamda kendilerini gerçekleştirme ihtiyaçlarını da karşıladılar.

Etkinlik videomuza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sevgin SAYLAN
Göktuğ Hekimoğlu