Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | ‘’Kalk Gidelim! Yazar Söyleşisi’’
‘’Kalk Gidelim! Yazar Söyleşisi’’
  • Paylaş
KALK GİDELİM!

Kalk Gidelim kitap serisinin yazarı Esra Alkan, ‘’Kalk Gidelim! Yazar Söyleşisi’’ kapsamında Okyanus Kolejleri'nin İstanbul’daki ortaokullarında 04 Aralık 2017 - 02 Mart 2018 tarihleri arasında öğrencilerle buluşacak. 

Çocuklara keşif heyecanı verecek gezi kitapları yazan Esra Alkan “Seyahat etmek, öykülerin içinde yaşamaktır” diyor. O, pek çok ülkeyi görmüş bir gezgin. Anadolu gezileri yaparken TRT için “Kalk Gidelim” adlı seyahat kültürü izlencesini hazırlamış. Elli iki bölüm süren izlencenin ardından kitaplarını çocuklar için yazma fikri doğmuş. “Kalk Gidelim” dizisinin masa başından değil sahadan yazılmış olması değerli.

Esra Alkan’ın Kalk Gidelim Sinop ve Kalk Gidelim Mardin kitapları ile öğrenciler bu şehirleri tanıma fırsatı bulacaklar. Yaşayarak öğrenmeyi ilke edinmiş olan Sosyal Bilgiler zümresi, bu etkinlikle öğrencilerine Türkiye’nin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıma fırsatı sunacak. Tanıdıkça ülkelerine bağlılıkları ve hayranlıkları daha da artarak. Ayrıca Esra Alkan’ı yakından tanıyarak yazarlık tecrübesi hakkında bilgi sahibi olacaklar.

Yetenek Merkezli Eğitim Modeli kapsamında bu çalışmalarla öğrencilerin sosyal bilimler okuryazarlık becerileri kazanmaları hedefleniyor.


Haber
:
Sabiha YILMAZ
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Tarih
:
05 Aralık 2017, Salı 10:00
Okunma
:
655 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları