Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | 'Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün' Projesi ile Öğrenciler Hayallerine Kavuştular…
'Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün' Projesi ile Öğrenciler Hayallerine Kavuştular…
  • Paylaş
Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi Rehberlik Biriminin gerçekleştirdiği ‘Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün’ projesinin 2017-2018 eğitim süreci başarıyla tamamlandı.

Okyanus Kolejleri Ortaokul Öğrencileri Hayallerine Bir Adım Daha Yaklaştılar…

Okyanus Kolejleri Ortaokul 5. ve 8. Sınıf öğrencileri 2017-2018 eğitim öğretim yılı boyunca hayal ettikleri mesleklerde detaylı bilgi sahibi olarak gelecek hedeflerine emin adımlarla yürümektedirler.

Projeye Binlerce Destek

Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün Projesi’nin yürütülmesinde tüm şubelerin rehberlik birimleri, okul idarecileri, ve tüm Ortaokul velileri rol oynamaktadır. Proje Ortaokul Rehberlik Birimi sorumluluğunda ortaokul velilerinin destekleriyle başarıyla yürütülmüştür.

Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün

Proje 2017-2018 eğitim öğretim yılının başında hayal edilen mesleklerin öğrenilmesi ve bu meslekler hakkında tüm Okyanus Koleji şubelerinde alanında uzman velilerin sempozyumlarını gerçekleştirmesiyle başlamıştır. Ardından bu yıl başlatılan ‘Hayallere Yolculuk’ gezisiyle öğrenciler bir çok meslek hakkında simülasyon deneyimi gerçekleştirmişlerdir.

Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün projesinin son aşaması olan ‘Meslek Deneyimi’ ile 5. Sınıf öğrencileri hayal ettikleri mesleklerde bir gün geçirerek meslek deneyimi gerçekleştirmişlerdir. Meslek deneyimlerken o meslekle ilgili akıllarına takılan tüm soruları sorma imkanı bulan Ortaokul öğrencileri gelecek hedeflerine daha emin adımlarla yürüdüler. Proje koordinatörü Okyanus Kolejleri Ortaokul Rehberlik Ana Bölüm Başkanı Çiğdem Ağazade Gelecekte bir Gün,  Meslekte İlk Gün projesi ile ilgili olarak  “Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleştirilen bu projede tüm ortaokul öğrencilerimizin hayallerindeki mesleklerde bir gün geçirmeleri sağlandı. Öğrencilerimizden bazıları kendilerine uygun bir meslek seçtiklerinden emin oldular, bazı öğrencilerimiz ise daha kariyerlerine başlamadan hayal ettikleri meslekleri aslında çok istemediklerini fark ederek kendilerine uygun başka bir meslek düşünmeye başladılar. Hayal ettikleri mesleğin içeriğini detaylı bir şekilde öğrenen öğrencilerimiz, ‘bu mesleği istiyorum ve yapabilirim!’ ya da ‘Bu mesleği istiyorum fakat yaparken zorlanacağım ve pek de keyif almayacağım’ gibi birçok geribildirimde bulundular. Meslek ziyaretleri sonrası durumlar ne olursa olsun proje, öğrencilerimizin gelecekteki hedeflerine daha emin adımlarla devam etmelerine yardımcı oldu.  Projede destek olan herkese teşekkürler ederiz.Projeye en başından beri destek veren velilerle,Mayıs ayı boyunca  Teşekkür etkinlikleri yapılacaktır.” dedi.

Gelecekte Bir Gün, Meslekte ilk Gün projesi Veli Teşekkür aşaması ile sona ermektedir.


Haber
:
Çiğdem Aghazadeh
Editör
:
İbrahim Aslan
Tarih
:
09 Mayıs 2018, Çarşamba 14:37
Okunma
:
959 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları