Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | "Ben De Yazarım" Yarışması Ocak Ayı Birincileri Belli Oldu
"Ben De Yazarım" Yarışması Ocak Ayı Birincileri Belli Oldu
  • Paylaş
Öğrencilerimizin yazma yeteneklerini ve yaratıcılıklarını geliştirerek edindikleri bilgi ve birikimlerini kendi bakış açılarından ve farklı bir biçimde ifade edebilmelerine ortam hazırladığımız “Ben de Yazarım” yarışmamızın ocak ayı birincileri belli oldu.

Türkçe zümresi tarafından ortaokul kademesi öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmamız, Türkçe dersinin dört temel becerisinden birisi olan “Yazma” becerisini geliştirmekiçin her ay farklı bir tema ile yapılmaktadır. “Ben de Yazarım” yarışmasının “Ocak” ayı teması ise “Size göre hangi meslek daha iyidir? ” idi. Öğrencilerimiz; kendi hedeflerinde, hayallerinde olan meslek dalını makale türünde kaleme aldılar. Öğrencilerimizin, kendilerini özgürce ifade edebilmesinin yanı sıra her ay öğrendikleri farklı bir metin türünü de yazmasını sağlamaktayız.

 

Öğrencilerimizin keyifle yazılarını yazdığı, tatlı rekabetler içerisinde düzenlenen yarışmamızda; her kampüste her sınıf seviyesinden(5- 6- 7- 8) seçilen birinciler “20 Okyanus Yıldızı” ödüllerini Türkçe öğretmenlerinin elinden aldılar.

 

Okuma, dinleme, okuduğunu anlayabilme, konuşma becerisinin yanı sıra öğretimin can damarlarından birisi olan yazma, öğrencilerin de hem yaratıcı düşünme hem de kendini yazıyla aktarabilme becerisini harekete geçirmektedir. Tüm beceriler de zincirin birer halkası gibi birbirine bağlıdır. Francis Bacon’ un da dediği gibi “Okumak, bir insanı doldurur; konuşmak onu hazırlar, yazmak ise olgunlaştırır.”. Biz de Okyanus Koleji Türkçe Zümresi olarak geleceğin yazarlarını şimdiden ortaya çıkarmayı hedeflemekteyiz.

 

Kişinin kıymeti, dilinin altında ve kalemin ucunda gizlidir, onu söz ve yazı, açığa vurur.

Ali Fuat Başgil

 

Yazı yazmayı öğrenmek, her şeyden önce düşünmeyi öğrenmektir.

AmielSuche

 

Söyleyeceğiniz sözü yazmak, sizi düşünmeye ve düşüncelerinizi tasfiyeye sevk eder.

Dale Carnegie

 

Ancak yazıya geçmiş düşüncenin değeri vardır; geri kalanlar boş çırpınmalardan, rüzgârın alıp götürdüğü bir saatlik hayallerden, başka bir şey değildir.

Emile Zola

 

Ocak Ayı Kampüs Birincileri İçin TIKLAYINIZ.


Haber
:
Tuğba AKGÜN
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
07 Şubat 2019, Perşembe 13:24
Okunma
:
917 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları