Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | “Ben De Yazarım” Yarışması Ekim Ayı Birincileri Belli Oldu
“Ben De Yazarım” Yarışması Ekim Ayı Birincileri Belli Oldu
  • Paylaş
Okyanus Kolejinin genç kalemleri Cumhuriyetimizin 95. yılını şiirle taçlandırıyor!

”29 Ekim 1933 tarihinde gerçekleşen Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun onuncu yılı kutlamaları için şair Faruk Nafiz Çamlıbel ile şair Behçet Kemal Çağlar tarafından “Çıktık açık alınla on yılda her savaştan / On yılda on beş milyon genç yarattık her yaştan…” dizeleri ile başlayan “Onuncu Yıl Marşı” adlı bir şiir yazılır. Bu şiir kutlamalarda okunur, çok beğenilir ve daha sonra da Cemal Reşit Rey tarafından marş olarak da bestelenerek Türkiye Cumhuriyeti’nde, dış temsilciliklerde İstiklal Marşı’ndan sonra en çok okunan şiir ve marş olur.

 

Okyanus Koleji ortaokul öğrencilerinin yazar olma yolunda attığı ilk adım olan ve her ay farklı temalarla genç yazarları heyecanlandıran, Türkçe zümresi tarafından düzenlenen “Ben de Yazarım” yarışmasının ekim ayı teması;Cumhuriyet konulu bir şiir yazmak” idi. Okyanus Koleji ortaokul öğrencilerinin büyük bir heves ve heyecanla katıldığı yarışmada cumhuriyet, hürriyet, vatan, bayrak sevgisi gibi değerlerimiz genç yazarların yüreğini kalemine döktüğü birbirinden güzel eserler yer aldı.

 

Her kampüste her sınıf seviyesinden seçilen birinciler 20 Okyanus Yıldızı ödüllerini Türkçe öğretmenlerinin elinden aldılar. Amacı; okuma kültürünü kazandırdığımız öğrencilerimize kendilerini özgürce ifade edebilecekleri, düşünüp üretebilecekleri ve bunu yaparken de hem eğlenip hem de öğrenecekleri bir imkân sunmak olan Ben de Yazarım yarışması birincileri, eserleriyle Atatürk'ten hürriyete, bayrağımızın kırmızısından güvercin uçuşuna, vatan toprağından birlik beraberliğe dem vurarak okuyucuların kalbini fethetti.

 

Okyanus Kolejleri olarak öğrenmeyi öğrenen nesillerle her zaman daha iyiye ulaşmak için onların her alanda gelişmelerini amaçlayan, gelişimlerinin her safhasında en büyük destekçileri olmaktan gurur duymaktayız.

 

BEN DE YAZARIM YARIŞMASI EKİM AYI KAMPÜS BİRİNCİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ


Haber
:
Tuğba Akgün
Editör
:
Murat Akdemir
Tarih
:
14 Kasım 2018, Çarşamba 17:27
Okunma
:
831 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları