Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | “Ben De Yazarım” Yarışması Aralık Ayı Birincileri Belli Oldu
“Ben De Yazarım” Yarışması Aralık Ayı Birincileri Belli Oldu
  • Paylaş
Yazı yazma becerisi dinleme, konuşma ve okuma becerisinden sonra gerçekleşen bir beceridir. Bu beceriler bir silsile halinde devam ederken birbirlerinin gelişimlerini sağlayan sistemi oluşturmaktadırlar.

Öğrencide bu becerilerden birisinin yapılandırılmasında yaşanan en ufak bir aksaklık bu yapıdaki becerileri olumsuz yönde etkilemektedir. Bu noktada Türkçe öğretmenlerimize büyük bir iş düşmektedir. Öğrencilerimizde zihinsel ve bilişsel becerileri geliştirirken aynı zamanda da Türkçe dersinin yapısını oluşturan beceriler ve kazanımları öğrencilerin seviyesine indirgeyerek konunun anlaşılabilirliğini sağlamalıdırlar. 

Okyanus Koleji Ortaokul öğrencilerinin yazma becerilerinin daha iyi geliştirilip kendilerinin yazar olma yolunda attığı ilk adım olan ve her ay farklı temalarla genç yazarları heyecanlandıran, Türkçe zümresi tarafından düzenlenen “Ben de Yazarım” yarışmasının “Aralık” ayı teması: “Alaaddin’in lambasından çıkan cin size üç dilek hakkı verse ne dilerdiniz?” idi. Okyanus Koleji ortaokul öğrencilerinin büyük bir heves ve heyecanla katıldığı yarışmada herkesin günlük hayatta kullandığı kelimelere anlam yükleyebilme ve okuyucuya bu duyguyu hissettirebilme, boş bir kağıda kendi duygu ve düşüncelerini duygularıyla yoğurup akıl süzgecinden geçirerek kendisini koşulsuz şartsız kabul eden kağıt ve kaleme bırakabilmesini sağlamaktayız.

Her kampüste her sınıf seviyesinden seçilen birinciler 20 Okyanus Yıldızı ödüllerini Türkçe öğretmenlerinin elinden aldılar.

Eğitim alanında öncü, bireysel farklılıkları gözeten bir kurum olarak geleceğin dünyasında lider olacak, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, yetkin ve mutlu bireyler yetiştirmektir. 

 

“İnsan, içinde bir yabancıyı barındırır; yazmak, işte o yabancıya ulaşmaktır.”

MargueriteDuras. 


“Okumak, bir insanı doldurur; konuşmak onu hazırlar, yazmak ise olgunlaştırır. “

Francis Bacon


“Bir amaç, ancak onu yazıya geçirildiği zaman, güç kazanır.”

Steve Chandler


Alim unutmuş, kalem unutmamış.

Türk Atasözü

 

Aralık Ayı Kampüs Birincileri İçin TIKLAYINIZ.


Haber
:
Tuğba AKGÜN
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
08 Ocak 2019, Salı 17:36
Okunma
:
1.275 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları