Beykent Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Öğrencilerimiz Brezilya Bilim Fuarında Gümüş Madalya Kazandılar
Öğrencilerimiz Brezilya Bilim Fuarında Gümüş Madalya Kazandılar Öğrencilerimiz Brezilya Bilim Fuarında Gümüş Madalya Kazandılar
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Koleji öğrencilerimiz Selin Yurtsever ve Emre Akgüç, Brezilya bilim fuarında gümüş madalya kazandılar!

Brezilya'da 32 yıldır yapılan Uluslararası Mostratec Bilim ve Teknoloji Fuarı'nda ülkemizi temsil eden 12. sınıf fen lisesi öğrencilerimiz Selin Yurtsever ve Hüseyin Emre Akgüç, gümüş madalya alarak Dünya ikincisi oldular.

 

Dünyanın en büyük bilim organizasyonlarından biri olan Mostratec yarışmasında bu yıl lise ve junior öğrencilerden seçilmiş 800 proje yarıştı. Ülkemizi temsil etmek üzere seçilen öğrencilerimiz Selin ve Emre, kimya öğretmenleri Nilay Kutluk ve Bargem ekibi desteğiyle hazırladıkları "Smart Closet" isimli projeleriyle sağlık ve tıp kategorisinde gümüş madalyanın sahibi oldular.  

 

5 gün süren fuar boyunca yüzlerce kişiye projelerini İngilizce olarak anlatan öğrencilerimiz, 5 ayrı jüri üyesinden aldıkları başarılı değerlendirme puanları sonucunda bu madalyayı hak ettiler. Yaklaşık bir yılı aşkın süredir projeleriyle ilgili hem üniversitede hem de Bargem laboratuvarında yaptıkları çalışmalar sonunda Tübitak ve Obit yarışmalarında dereceler elde eden öğrencilerimiz, Mostratec 2017 yarışmasında aldıkları uluslararası derece ile başarılarını taçlandırdılar.

 

Ülkemizi sadece bilim alanında değil kültürel olarakta en güzel şekilde tanıtmaya çalışan öğrencilerimiz, yarışma sürecinde yapılan Kültür Gecesinde "Zeybek Oyunu" ile bizleri temsil ettiler. Proje çalışmalarında onlara büyük destek veren Bargem ekibi proje danışmanlarından Abdullah Karalar hocamız ile Brezilya'ya giden ekibimiz, 31 Ekim Salı günü Türkiye'ye dönecek.

Ülkemize Cumhuriyet Bayramı hediyesi olan bu güzel başarıdan dolayı öğrencilerimizi, öğretmenlerini ve ailelerini tebrik ediyoruz. 


Haber
:
Duygu CELEBCİOĞLU
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Tarih
:
24 Ekim 2017, Salı 10:00
Okunma
:
9.484 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Ömer Açıkyürek / 30 Ekim 2017, Pazartesi 15:35
Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini başarılarından dolayı tebrik ederim.
Ömer Açıkyürek / 30 Ekim 2017, Pazartesi 15:36
Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini başarılarından dolayı tebrik ederim.
Ülkemize katma değer katan gençler olmaları dileklerimle....
Bora Serhat Çelik / 31 Ekim 2017, Salı 11:24
Öğrencilerimize bu deneyimi yaşatan ve uluslararası başarı elde etmesine vesile olan BARGEM'e ve danışmaları Nilay Hanım'a teşekkür ederiz.
Bora Serhat Çelik / 31 Ekim 2017, Salı 11:25
Öğrencilerimize bu deneyimi yaşatan ve uluslararası başarı elde etmesine vesile olan BARGEM'e ve danışmaları Nilay Hanım'a teşekkür ederiz.
özer tuna / 01 Kasım 2017, Çarşamba 08:47
tebrikler gençler
Mert Osman Demirel / 01 Kasım 2017, Çarşamba 13:51
Bu muazzam başarılarından dolayı öğrencilerimizi ve öğretmenleri tebrik ederim. Ülkemizi böyle değerli projelerde temsil etmeleri hepimizi gururlandırıyor.
Haluk Karataş / 03 Kasım 2017, Cuma 12:32
Çalıştırdığım öğrencilerin ve çevirdiğim projenin ikinci olması beni gururlandırdı..
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları