Bayrampaşa Okyanus Koleji, Fen ve Proje Lisesi | Haber | Okyanus Koleji Lise Projeleri TÜBİTAK’ta
Okyanus Koleji Lise Projeleri TÜBİTAK’ta Okyanus Koleji Lise Projeleri TÜBİTAK’ta
  • Paylaş
15 Proje ile Finaldeyiz!

Okyanus Koleji Lise Projeleri TÜBİTAK’ta

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen, 2204-A 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Finalistleri belli oldu. Okyanus Kolejleri 15 proje ile finalist olmaya hak kazandı.

TÜBİTAK tarafından 54.sü düzenlenecek olan Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’nda, Okyanus Koleji 15 bilimsel projeyle yerini almaya hazırlanıyor.

Bu yıl 3-4 Nisan 2023 tarihleri arasında çevrimiçi gerçekleşecek olan yarışmada, İstanbul Avrupa, Adana, Ankara, Antalya kampüslerimiz Coğrafya, Biyoloji, Matematik, Kimya, Sosyoloji, Fizik, Tarih ve Edebiyat alanlarında hazırladıkları çalışmalarıyla Tübitak bölge yarışmasında finalist olmaya hak kazandılar.

Proje çalışmalarına ilgi duyan öğrencilerimiz Eylül ayından itibaren proje konularını belirleyerek çalışmalarına başladılar. Sadece Okyanus Koleji’nde bulunan BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) biriminin desteğiyle proje yapmayı öğrenen öğrencilerimize konularıyla ilgili branş öğretmenleri de Proje Danışmanı olarak destek verdiler.

Öğrencilerimiz yıl boyunca okullarında ve üniversitelerden aldıkları destekle hazırladıkları projelerini, 3-4 Nisan 2023 tarihlerinde bulundukları bölgelerde sergileyerek, farklı üniversitelerde görev yapan alanında uzman akademisyenlerden oluşan değerlendirme jürilerine sunumlarını gerçekleştirecekler.

Türkiye genelinde en fazla bilimsel proje çalışması yürüten ve her yıl rekor sayıda proje ile TÜBİTAK bölge finallerine katılmaya hak kazanan öğrencilerimizin çalışmalarını planlayan ve onlara desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen başta Okyanus BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) ekibimize ve danışman öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Bölge Finallerinde Okyanus Kolejleri'ni temsil edecek öğrencilerimize başarılar dileriz.

 

 


Haber
:
Editör
:
Tarih
:
22 Mart 2023, Çarşamba 16:36
Okunma
:
3.256 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları