Bayrampaşa Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Fiziki Yapı
Fiziki Yapı
Genel

Okyanus Kolejleri, 2018 - 2019 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle sağlam ve deneyimli kadrosu, köklü birikimleri ve proje tabanlı eğitim sistemiyle İstanbul Avrupa yakasında başarılı nesiller yetiştirmeye Bayrampaşa Okyanus Koleji ile devam ediyor.

İstanbul'un Bayrampaşa İlçesi, Altıntepsi Mahallesinde bulunan okulumuz Avrupa yakasındaki pek çok semtin de merkezinde yer almaktadır.  Bünyesinde Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi, Fen ve Teknoloji Lisesi olmak üzere 6 ayrı kademe bulunmaktadır.1248 öğrenci kapasitesi ile Bayrampaşa Kampüsü, bir eğitim ve yaşam merkezinde bulunması gereken tüm birimleri bünyesinde barındırıyor.

Bayrampaşa Okyanus Koleji Anadolu LisesiKademesi maksimum 24 öğrenci kapasiteli 16 adet dersliği ve 384 öğrenci kontenjanı ve Fen ve Teknoloji Lisesi Kademesi maksimum 24 öğrenci kapasiteli 7 dersliği ve 168 öğrenci kontenjanı ile öğrencilerin bilimsel alandaki başarılarını destekleyici, akıllı tahta donanımına sahip ferah dersliklere, geniş koridor ve teneffüs alanlarına sahiptir. Bunun yanı sıra kampüsümüz, öğrencilerin keyifle vakit geçirebilecekleri ve yeni başarıları perçinlemeye elverişli fiziki alanlarıyla tüm öğrencilere kucak açmaktadır.

Kurumsal yapımız gereği öncelikli amaçlarımızdan biri olan yabancı dil eğitimi, deneyimli öğretmen kadromuz tarafından çağdaş eğitimin gereklerine uygun olarak yürütülmektedir. Bu eğitimle öğrencilerin kendi duygu ve düşüncelerini ifade edebilmeleri, ayrıca yabancı dili üniversite eğitiminde ve iş yaşamında rahatlıkla kullanabilmeleri amaçlanmaktadır.

Sadece bilimsel alandaki çalışmalarla yetinmeyen okulumuz, kulüp ve yetenek dersleriyle her öğrencinin başarılı olabileceği bir sosyal faaliyet imkanı sunarak, öğrencilerin kendilerini değerli hissetmesini sağlamaktadır.

Farklılaştırılmış ve Zenginleştirilmiş Eğitim
Bayrampaşa Okyanus Koleji’nde Türkçe derslerini, “Hızlı Okuma” ile destekliyoruz.

"Her öğrencinin başarılı olabileceği bir sosyal faaliyet alanı mutlaka vardır."
Bayrampaşa Okyanus Koleji olarak öğrencilerimize kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kulüp yeteneklerini seçme ve bu doğrultuda; spor, sanat ve kültürel faaliyetlere katılıma imkânı sunuyoruz.

Bayrampaşa Okyanus Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi
Bilim hedefine kilitlemiş öğrencilerimizi Bayrampaşa Okyanus Koleji'ne bekliyoruz. Okyanus Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi'nde Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan özel izinle diğer fen liselerinde olmayan 5 farklı akademik program uygulanmaktadır.

• Astrofizik (Uzay Bilimleri ve Uygulamaları)
• Elektrofizik (Elektronik ve Uygulamaları)
• Jeofizik (Yer Bilimleri ve Uygulamaları)
• Nanoteknoloji ve Genetik (Nano Bilim ve Uygulamaları, Biyoteknoloji ve Uygulamaları)
• Genetik ( Bioteknoloji ve Uygulamaları)
Bu beş akademik programın okulumuzda uygulayıcıları İstanbul’daki güzide üniversitelerin değerli akademisyenleridir.

Cüneyt Mete
Okyanus Kolejleri
Bayrampaşa Anadolu Lisesi ve Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü

cüneytmete@okyanuskoleji.k12.tr