Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bahçeşehir Okyanus Koleji Fen ve Proje Lisesi Öğrencilerimiz “SIFIR ATIK İNOVASYON YARIŞMASINDA TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ
Bahçeşehir Okyanus Koleji Fen ve Proje Lisesi Öğrencilerimiz “SIFIR ATIK İNOVASYON YARIŞMASINDA TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ
  • Paylaş
Lise öğrencilerimiz Zeynep Sena Girgin ve Melih Emre Güney Kimya öğretmenleri danışmanlığında gerçekleştirdikleri projeleri ile “SIFIR ATIK İNOVASYON YARIŞMASI”nda TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ oldular.

SULSİM (Sultangazi Belediyesi Sıfır Atık İnovasyon Merkezi) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen SIFIR ATIK İNOVASYON YARIŞMASI’nın amacı sıfır atık konusunda yenilikçi ve uygulamaya dönüşebilecek, ülkemizin sıfır atık konusunda farkındalığını ve atık yönetimi performansını arttırabilecek projeler üretmelerini desteklemek ve teşvik etmektir. 

Geçtiğimiz ay online olarak gerçekleşen yarışmada finalist olmaya hak kazanan Bahçeşehir Okyanus Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi 12. Sınıf öğrencilerimiz Zeynep Sena Girgin ve Melih Emre Güney, Kimya öğretmenleri Elif Tok eşliğinde hazırladıkları “Atık Maskelerin Antibakteriyel Sabuna Yolculuğu” isimli projelerinin sunumlarını akademisyen ve iş adamlarından oluşan jüri önünde gerçekleştirmişlerdi. 2 Mart 2022 günü gerçekleşen ödül töreninde öğrencilerimiz atık maskeleri değerlendirdikleri bu dikkat çeken proje ile Sıfır Atık İnovasyon Yarışması Lise Kategorisinde Üçüncülük ödülünü almaya hak kazandılar.

Sena ve Melih’in İnovatif Fikirleri Nedir?
Okyanus Koleji BARGEM bilimsel proje çalışmaları kapsamında pandemi döneminde 11.Sınıftayken çalışmalarına başlayan öğrencilerimiz, yeni bir atık olan tek kullanımlık maskelerin yaratmış olduğu çevre kirliliğine çözüm bulmak amacıyla projelerini gerçekleştirdiler. Çalışmalarını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Çevre Mühendisliği laboratuvarlarında akademik destek alarak yürüten öğrencilerimiz öncelikle atık olarak ortaya çıkan maskeleri oksijensiz ortamda piroliz işlemi ile yakarak aktif karbon elde ettiler. Elde ettikleri aktif karbonu mikrobiyal açıdan analiz öğrencilerimiz son ürün olarak bu aktif karbonu kullanarak antimikrobiyal özellikte sabun elde ettiler. Böylece insan sağlığına zararlı bir atık olan kullanılmış maskeleri insan sağlığı için faydalı hijyenik bir sabun olarak doğaya kazandırmış oldular.

Bu inovatif çalışmaları sayesinde derece alan ekibimizi tebrik ediyor, onlara destek olan BARGEM ekibine ve akademisyenlerimize teşekkür ediyoruz. 
 


Haber
:
Duygu YAVUZ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
03 Mart 2022, Perşembe 14:30
Okunma
:
1.340 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları