Bahçeşehir Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar Ortaokulu | Fiziki Yapı
Fiziki Yapı
Genel

Okyanus Kolejleri eğitim zinciri halkasının bir parçası olan Bahçeşehir Okyanus Koleji2010-2011 Eğitim - Öğretim yılında 39,000 m2 lik bir alan üzerinde, 120 adet derslik ve 2500 öğrenci kapasitesiyle hizmete açılmıştır.

Okulumuz Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul, Üstün Zekalılar Okulu, Anadolu Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ve 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında faaliyete geçen Fen Lisesi alanlarında eğitim vermektedir.

Okulumuzda Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen ve Teknoloji, Matematik (Mental Aritmetik) ve Bilgisayar alanlarında olmak üzere 9 laboratuar; Heykel, 2 Boyutlu Desen ve Eskiz alanlarında olmak üzere 4 Resim ve 8 Müzik Atölyesi; Cep Sineması, Dinleti odası, Mini Seminer Salonu, 600 kişi kapasiteli Konferans Salonu ve 2 adet Toplantı odası bulunmaktadır.

Spor faaliyetlerinin yapılması amacıyla 2 Kapalı Spor salonu, 2 Halı Saha, Basketbol-Voleybol ve Tenis Kortu özelliklerine sahip 2 kapalı salon, Fitness Salonu, Yüzme Havuzu ve Jimnastik Salonu, geniş ve ferah açık oyun alanlarıyla Bahçeşehir Okyanus Koleji, öğrencilerimizin fiziksel enerjilerini en üst düzeyde karşılayıp yeteneklerinin gelişimine olanak sağlayarak, eğitimdeki farklılığını fiziksel mekanları ile de göstermektedir. Bahçeşehir Okyanus Koleji, öğrencilerinin kendi ürettiği fikir ve projelere ayrı bir önem vermektedir. Okyanus Sanat Galerisi bu anlamda özellikle Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin eserlerini takdir edici gözlere sergileme anlamındaki ihtiyacına cevap vermektedir.

Bununla birlikte sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal ihtiyaçlara cevap veren Modern Dans ve Bale Salonu, Halk Oyunları, Eskrim, Aikido, Okçuluk, Satranç Odaları, Havacılık Kulübü Simülatör odası ve Fotoğraf Atölyesi ile kulüp ve yetenek derslerinin sınıf ortamı haricindeki uygun ortamlarda işlenmesini sağlayarak öğrenmenin en üst düzeyde gerçekleşmesine katkıda bulunmaktadır.

Ayrıca yemekhane, kantin ve cafeleriyle, iki bini aşkın kitap kapasiteli kütüphanesiyle öğrencilerin teneffüs zamanlarında kendilerini rahat hissedebilecekleri ortamlar oluşturarak öğrenci ve öğretmenlerine kaliteli eğitim ve yaşam alanları sunmaktadır.

Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokolle okullarda başlatılan “Beyaz Bayrak” kampanyasına katılmış, bayrağı almaya hak kazanarak öğrencilerine hijyenik ve temiz bir ortam sağladığını her yıl tescil etmeye devam etmektedir.

Tübitak, Bu Benim Eserim gibi bilimsel proje yarışmalarına her yıl katılarak en fazla proje ile destek veren okullar arasına girmiş ve Marmara bölge Finaline gönderdiği projelerle adını bu çevrelerde duyurmuştur. Bununla birlikte öğrencilerimiz sanat spor ve müzik alanlarında birçok yarışmaya katılmış ve aldıkları derecelerle okulumuzu gururlandırmıştır.

Eğitim öğretim faaliyetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesine destek olması açısından farklılaştırılmış ve zenginleştirilmiş müfredat çalışmalarıMental Aritmetik ve Hızlı okuma gibi özel yetenek alanlarının her öğrencisi tarafından benimsenmesi ve özümsenmesi için ders içi ve ders dışı etkinlikler ile öğrencilerinin ufkunu genişletmeye devam etmektedir.

Eğitim öğretim faaliyetlerindeki en temel amacımız, kişisel potansiyellerinin farkında olup onları geliştiren, toplumsal sorumluluk bilincine sahip, ülkesine ve insanlığa karşı duyarlı, geleceğin dünyasında lider olabilecek, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, yetkin ve mutlu bireyler yetiştirmektir.

Bahçeşehir Okyanus Koleji olarak bu misyonu benimsemiş öğretmen öğrenci ve velilerimizle el ele vererek gelişmeye, kalitemizi hızla ve sürekli olarak arttırmaya devam etmekteyiz.

Erdem ÜZAM
Okyanus Kolejleri
Bahçeşehir Kampüsü Müdürü
erdemuzam@okyanuskoleji.k12.tr