Bahçeşehir Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Hizmet Birimleri
Hizmet Birimleri
Yemek

YEMEK

Okyanus Kolejleri'nin tüm kampüslerindeki yemekhane, kantin ve cafelerde yemek hizmeti İnci Hazır Yemek tarafından karşılanmaktadır.

İnci Hazır Yemek, 180 kişiden oluşan personeli ve kaliteden ödün vermeyen hizmet anlayışıyla 2010 yılında beri hizmet vermektedir. Okyanus Kolejleri genelinde 1 gıda mühendisi, 9 gıda teknikeri görev yapmaktadır. Yılda iki kere Sağlık Bakanlığı, yılda bir kere Milli Eğitim Bakanlığı ve her ay da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından denetlenmektedir. Nanolab ve Çevre Laboratuvarda Gerekli gıda analizleri ve aylık su analizileri yapılmaktadır.

Yaşa ve İhtiyaca Uygun Beslenme

Okyanus Kolejleri yemekhanesinin menü planlaması Sağlık Bakanlığı’nın okullar için hazırladığı çocukların yaş gruplarına göre menü modelleri doğrultusunda yapılmaktadır.

• Çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak günlük enerji ihtiyaçlarının 2/3’ünü karşılayacak planlama yapılarak menüler hazırlanır.
• Beyaz ekmek yerine esmer ekmek sunulmaktadır.
• Masalarda tuz bulunmamaktadır.
• İlkokul ve anaokulu masa sandalye yükseklikleri çocukların yaş ve boylarına uygundur.
• Okul öncesi yemekhanesi ayrıdır.
• Kantin ve cafelerde asitli içecekler, cips ve kızartma türü besinler bulunmamaktadır.
• İlkokul ve okulöncesi grubu yemeklerini masalarında hazır bulurlar.
• Yemek tabaklarının geç soğuma sağlaması için kaplar önceden ısıtılarak servis yapılır.

Kalite Belgeli Hizmet

• 4 ayrı kalite belgeleri ve sistemi uygulanmaktadır.

İSO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi
İSO 140001:2004 Çevre Yönetimi Sistemi
İSO 18000: OHSAS İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetimi Sistemi

• Yemekhane mutfağında üretimden sorumlu gıda teknikeri bulunmaktadır.
• Üretimde ve serviste bulunan personellerimizin elleriyle kullanılan ekipmanlardan numuneler alınarak dezenfeksiyon etkinliği takip edilmektedir.
• Tüm personel temizlik ve hijyen konusunda eğitim almıştır.

Hammadde seçiminden, üretim safhası ve servis bitişin kadar tüm süreçler ölçülebilir değerlerdedir.

Bu sayfa ile ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşın
FORMU DOLDURUN
EPOSTA ADRESİNİZE