Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Ortaokul Kademesinde MATBEG (Matematiksel Beceri Geliştirme) Uygulaması Gerçekleştirildi.
Ortaokul Kademesinde MATBEG (Matematiksel Beceri Geliştirme) Uygulaması Gerçekleştirildi. Ortaokul Kademesinde MATBEG (Matematiksel Beceri Geliştirme) Uygulaması Gerçekleştirildi.
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ortaokul Kademesinde 20 Şubat 2020 Tarihinde Yapılan MATBEG Uygulaması ile Öğrenciler Benzersiz Bir Matematik Deneyimi Yaşadılar.

MATBEG, öğrencilerin birer “yaratıcı problem çözücü” olmalarını sağlamak amacıyla geliştirilen ve içerisinde her sınıf düzeyine göre ayrı ayrı, farklı türde ve sayıda sıra-dışı problemlerin bulunduğu, ilk ve ortaokul düzeyi için geliştirilmiş bir uygulamadır.

MATBEG’e katılan öğrenciler bir eleme, sıralama, seçme ya da yerleştirme amacıyla ölçülmez, aksine her öğrenci kendi bilgi, beceri ve problem çözme durumuna göre ele alınır ve geri bildirim alır. Yani önemli olan birinci, ikinci olmak değil matematiksel becerilere sahip olmak ve problem çözme yeteneği kazanarak bunu her yeni uygulamada geliştirmektir.

MATBEG’e katılan öğrencilere geri bildirim olarak karne verilmektedir. Karnelerinde iki grup geri bildirim görmektedirler. Birinci grup geri bildirimlerde öğrencinin yaptığı hatalar (dikkat hatası, işlem hatası vs…) bulunur. İkinci grup geri bildirimde öğrencilerin hatalarına, kullanması gereken stratejilere ve çok adımlı problemlerdeki çözümlere ilişkin yaklaşımlar ve strateji geliştirme önerileri bulunmaktadır.


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Şerife YILMAZER
Tarih
:
22 Şubat 2020, Cumartesi 12:19
Okunma
:
699 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları