Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Okyanus Kolejleri Eryaman Şubesinde Türkçe Günü Çoşkuyla Kutlandı
Okyanus Kolejleri Eryaman Şubesinde Türkçe Günü Çoşkuyla Kutlandı Okyanus Kolejleri Eryaman Şubesinde Türkçe Günü Çoşkuyla Kutlandı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Çeşitli Yarışmalar ve Etkinliklerle Türkçenin Önemi Anlatıldı

Dilimizin geçmişi binlerce yıl öncesine dayanmakta ve dilimiz dünyanın dört bir yanında 400 milyondan fazla insan tarafından konuşulmaktadır. Karamanoğlu Mehmet Bey'in "Bugünden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve meydanda Türk dilinden başka dil kullanmaya." fermanı sayesinde Türkçenin itibarı, yeniden devlet işlerinde de gereken değeri almıştır. Türk kültürünün korunması, bu bilincin gelecek nesillere aktarılması ve millet bilincinin sağlanmasında en temel miras olan Türkçenin öneminin vurgulandığı bu fermanla, Türkçe ilk defa resmi dil kabul edilmişti.

Bu adımla yeniden hayat bulan Türkçe, devlet dilinde ağırlığı bulunan Arapça ve Farsçaya karşı önemli bir ağırlık kazanmış oldu.

Türk kültürünün yaşatılması noktasında en önemli tarihi olaylar arasında sayılan Türkçenin resmi dil olarak kabulü, her yıl 13 Mayıs'ta "Türk Dil Bayramı" ismiyle kutlanıyor. Eryaman Okyanus Koleji öğrencileri de 13 Mayıs'ta Türkçe Günü kutlamanın sevincini yaşadı.

Öğrencilerimiz Türkçenin güzelliklerini, tarihsel gelişimini, Türk lehçeleri arasındaki farklılıkları, hazırlanan video ile öğrendi ve pekiştirdiler.

5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz dillerinin önemini sınıf kapılarını süsleyerek anlattı. Yine 5, 6 ve 7. sınıflarımız düzenlenen deyim ve atasözlerini görsellerden tahmin ederek bulmaya; Göktürk alfebesiyle "Türkçe milli servetimizdir" yazmaya çalıştılar. Bunların dışında "Türkçenin Önemi" konulu kompozisyon yarışmasında "Dilimize neden sahip çıkmalıyız?", "Dil bilincinin insana kattıkları" gibi konulara da değindiler ve Türkçeye verilmesi gereken önemi bir kere daha ortaya koydular. Öğrencilerimizi dillerine sahip çıktıkları için kutluyoruz ve Türk Dil Bayramımız kutlu olsun diyoruz.


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Pelin KOYUNCU, Şafak ÖZBEK
Tarih
:
13 Mayıs 2019, Pazartesi 17:25
Okunma
:
1.036 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları