Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | MALEZYA ULUSLAR ARASI I3C 2023'TE OKYANUS'TAN BÜYÜK BAŞARI
MALEZYA ULUSLAR ARASI I3C 2023'TE OKYANUS'TAN BÜYÜK BAŞARI MALEZYA ULUSLAR ARASI I3C 2023'TE OKYANUS'TAN BÜYÜK BAŞARI
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
OKYANUS LİSE ÖĞRENCİLERİMİZ 2 ALTIN 2 BRONZ MADALYA KAZANDI

International Innovation and Invention Competition I³C 2023’de büyük başarı 2 altın 2 bronz madalya

 

Malezya MIICA tarafından organize edilen Uluslararası I³C 2023 yarışması 11-12 Şubat tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleşti. 28 ülkeden 160 projenin yarıştığı final yarışmasında;

 

Bahçeşehir Okyanus Koleji öğrencilerimiz EMİR KAAN ÇİÇEK, ÜLKER DURU ÇİÇEK, CEREN GENCER ve RABİA GÜLSEREN geliştirdikleri “EFFECTS OF TEA FACTORY WASTE ON WATER EROSION & SOIL WATER HOLDING CAPACITY” projeleri ile ENVIRONMENTAL SCIENCES kategorisinde Altın Madalya kazandılar. Bununla birlikte, International Avicenna Research Centre Iran Special Award almaya hak kazandılar. Güzel bir başarıya imza atan öğrencilerimiz, çay atıklarının, toprağın su tutma kapasitesini arttırdığı deneysel verilerle tespit ederek, su erozyonu sonucunda meydana gelen toprak kaybını %50 ye yakın oranlarda azalttığını çalışmalarında göstermişlerdir.

 

Halkalı Okyanus Koleji öğrencilerimiz ZEYNEP TUNA, ZEYNEP MUTLU ve Avcılar Okyanus Koleji öğrencimiz BİLAL EMRE YILMAZ geliştirdikleri “PROPOSAL FOR ALTERNATIVE SOLUTIONS TO BIOLOGICAL POLLUTION” projeleri ile ENVIRONMENTAL SCIENCES kategorisinde Altın Madalya kazandılar. Bu başarılarının yanı sıra öğrencilerimiz, Macedonia Special Award ve Most Inspring Award kazanmaya layık görüldü. Çalışmalarında, sularda oluşan biyolojik kirliliğe karşı alternatif bir çözüm önerisi geliştirerek ekolojik dengeye katkı sağlamayı başardılar.

 

Adana Okyanus Koleji öğrencilerimiz LİDER EFE YOĞUN, MUSTAFA EMİR BESİ, GÜNEY ÇAĞLAR, ÇAĞHAN GÖZEL ve MİR TUĞRA BİLGİCİ geliştirdikleri “RESEARCH OF THE EFFECTS OF HORSERADISH, POMEGRANATE AND CITRUS ON THE INHIBITION OF ADENOZINE DEAMINASE (ADA), THE KEY ENZYME IN CANCER METABOLISM” projeleri ile LIFE SCIENCES kategorisinde Bronz Madalya kazandılar.  Proje çalışmasında, kanser metabolizmasında kilit enzim olan Adenozin deaminaz’ın (ADA) inhibisyonunda doğal atık olan karaturp, nar kabuğu ve turunçgil kabuklarının etkisinin belirlenmesi incelenmiş olup, kanserli dokulardaki metastazın yavaşlatılabileceğini ve tıbbi tedavinin bu şekilde güçlendirilebileceği görülmüştür.

 

Diyarbakır Okyanus Koleji öğrencilerimiz EMİR MURAT GÜL ve ATAKAN KANŞIRAY geliştirdikleri “RECOVERING WOUNDS WITHS PENNYROYAL” projeleri ile LIFE SCIENCES kategorisinde Bronz Madalya kazandılar. Emir ve Atakan projelerinde, yarpuz bitkisinin sahip olduğu antienflamatuvar, antimikrobiyal ve antiseptik özelliklerinden yararlanarak, antibakteriyel ve iyileştirici özelliklere sahip yara örtüsü elde ettiler.

 

Yaklaşık bir yılı aşkın süredir projeleriyle ilgili hem üniversitede hem de BARGEM laboratuvarında yaptıkları çalışmalar sonunda elde ettikleri başarılarından dolayı öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

 

Projeleriyle, yurtdışında ülkemizi ve okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilerimize bize yaşattıkları gurur ve mutluluk için teşekkür ediyoruz.

 

 


Haber
:
Editör
:
Tarih
:
13 Mart 2023, Pazartesi 13:19
Okunma
:
4.867 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları