Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Eryaman Okyanus Koleji Öğrencileri Kendi Ağaçlarını Yaparak Sayıların Kuvvetlerini Öğreniyor.
Eryaman Okyanus Koleji Öğrencileri Kendi Ağaçlarını Yaparak Sayıların Kuvvetlerini Öğreniyor. Eryaman Okyanus Koleji Öğrencileri Kendi Ağaçlarını Yaparak Sayıların Kuvvetlerini Öğreniyor.
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Eryaman Okyanus Koleji 6. Sınıf Öğrencileri Matematik Dersinde Üslü Sayılar Konusu İle İlgili Etkinlik Gerçekleştirdi.

5E Modeli öğrencinin sahip olduğu bilgi ve becerileri aktif bir şekilde kullanmasını sağlayan, öğrencinin araştırma merakını arttıran ve öğrencinin beklentilerine cevap veren bir öğretim modelidir. Yapılandırmacı yaklaşıma uygun bu öğretim tekniği ile 6. Sınıflarımızda matematik dersinde üslü sayılarla ilgili etkinlik gerçekleştirildi. Konu hakkında öncelikle bir hikaye videosu izleyen öğrencilerimiz, daha sonra ellerindeki malzemeleri ile üslü sayı ağacını oluştururken, sayıların kuvvetlerinin nasıl hesaplandığını keşfederek  bilgi sahibi oldular.

Yapılan etkinlik sayesinde öğrencilerin Matematiğe karşı olumlu tutum kazanmaları, önceden öğrendikleri kavramsal bilgilerle yeni bilgiler arasında bağ kurmalarını sağlamak hedeflenmiştir.


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Şerife YILMAZER
Tarih
:
15 Eylül 2019, Pazar 00:09
Okunma
:
649 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları